Bijgewerkt: 30 november 2021

Concept-kandidatenlijst van GroenLinks-Amstelveen is bekend

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
08-07-2013

GroenLinks-Amstelveen is de eerste partij in Amstelveen die haar concept-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 gereed heeft. In oktober stemmen de leden over deze lijst en stellen de volgorde definitief vast. GroenLinks afdelingsvoorzitter Paul van Kampen zegt trots te zijn op de lijst: 'GroenLinks kenmerkt zich altijd door betrokken, deskundige en gepassioneerde politici. Ook nu is onze lijst weer een mooie mix van bewezen kwaliteit en nieuw talent.'

kruijer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Axel Boomgaars fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen


Huidig GroenLinks-fractievoorzitter Axel Boomgaars is de enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap en staat in het advies van de kandidatencommissie dan ook op plaats 1. Axel Boomgaars: ‘Ik vind het een eer en een groot plezier om deze lijst te mogen aanvoeren. Iedereen is heel gemotiveerd om een stevige campagne te gaan voeren en goed verkiezingsresultaat te realiseren. Juist in deze tijd van economische, ecologische en sociale crises laat GroenLinks een ander geluid horen: een positief, vrijzinnig, creatief en groen geluid dat het echt anders kan.’

kruijer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Stieneke Kruijer burgerradslid van GroenLinks-Amstelveen


Stieneke Kruijer, burgerraadslid en docente Scheikunde op het Keizer Karel College staat op plaats 2 en raadslid Tessa van Wijnen, docent Aardrijkskunde en regioraadslid, staat op plaats 3.

kruijer Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Tessa van Wijnen raadslid van GroenLinks-Amstelveen


Nieuwkomers Martin Kortekaas (bestuurskundige, projectmanger ING) en Ilika Polderman (theaterwetenschapster) staan respectievelijk op plaats 4 en 5. Dorien Mijksenaar, huidige raadslid en het sociale gezicht en geweten van de GroenLinks fractie staat op plaats 6. Op plaats 7 staat de 20-jarige studente geneeskunde en DWARS-lid Vera van Atteveld en op plaats 8 Sebastiaan Heijman, afgestudeerde duurzame ontwikkeling. Albert Maarse, huidige raadslid en cardiotechnicus staat op plaats 9.

De top 10 wordt afgesloten met Gert Jan Slump, zelfstandig adviseur jeugd, veiligheid en samenlevingsopbouw, alsmede initiatiefnemer en drijvende kracht achter het (te) Gekke Kerk festival. Voormalig fractievoorzitter Sander Mager is voorgedragen als lijstduwer en is eventueel beschikbaar voor een wethouderschap.

Top 10 - GroenLinks Amstelveen

Axel Boomgaars (M, 23)

Stieneke Kruijer (V,  60)

Tessa van Wijnen (V, 37)

Martin Kortekaas (M, 58)

Ilika Polderman (V, 24)

Dorien Mijksenaar (V, 76)

Vera van Atteveld (V, 20)

Sebastiaan Heijman (M, 28)

Albert Maarse (M, 46)

Gert Jan Slump (M, 51)

De volledige lijst wordt bekend gemaakt na vaststelling in de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks in oktober 2013.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS