Bijgewerkt: 1 juli 2022

Concerten Noordhollands Jeugdorkest najaar 2013

Nieuws -> Cultuur

Bron: Noordhollands Jeugdorkest
18-08-2013

Het Noordhollands Jeugdorkest geeft in het najaar van 2013 weer enkele sprankelende concerten, om te beginnen op zaterdagavond 31 augustus in de Oosterkerk te Hoorn en op zondagmiddag 1 september in het Muziekgebouw aan ‘t IJ te Amsterdam.

Onder aanvoering van de enthousiaste en inspirerende dirigent Bas Pollard zal het orkest een interessant programma ten gehore brengen. Op het programma staan werken van:

Camille Saint-Saëns - La jeunesse d’Hercule

Alexander Borodin - Polowetzer Dansen

Dmitri Sjostakovitsj - Symfonie nr. 5

thuishuis Amstelveen
(Foto NH Jeugdorkest - 2013)

Het Noordhollands Jeugdorkest tijdens een concert in Amsterdam


Informatie concerten: Zaterdag 31 augustus 2013, aanvang 20.15 uur, Oosterkerk te Hoorn, Grote Oost 58-60. Toegangsprijzen  in Hoorn  zijn: volwassenen  € 15,00, studenten, CJP/Stadspas scholieren € 10 ,00,  kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en te bestellen via www.nhjo.nl

Zondag  1 september 2013, aanvang 15.00 uur. Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam, Piet Heinkade 1. Toegangsprijzen in Amsterdam zijn: volwassenen € 20,00, studenten/ CJP / Stadspas € 16,00 en kinderen tot 12 jaar € 5,00. De prijzen zijn inclusief garderobe en pauzedrankje! Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en te bestellen via het reserveringssysteem van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Noordhollands Jeugdorkest

Het NHJO is een volwaardig symfonieorkest, bestaande uit ruim 90 talentvolle jonge musici tussen 13 en 25 jaar en behoort tot de top van de jeugdsymfonieorkesten in Nederland. Ongeveer 1500 jonge musici hebben hier hun eerste belangrijke orkestervaring opgedaan. Tenminste 400 concerten zitten in het collectieve ledengeheugen opgeslagen.

Talloze oud-leden hebben de weg gevonden naar conservatoria, studentenorkesten en dergelijke. Veel beroepsmusici van naam zijn ooit in het NHJO begonnen. Het NHJO geeft twee keer per jaar een serie concerten met een steeds wisselend en vaak verrassend programma van originele orkestwerken, waarmee het een breed publiek bereikt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.