Bijgewerkt: 15 juni 2024

Concertserie Uriel Ensemble in Ouderkerk aan de Amstel

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Stichting Kamermuziek de Amstel
01-09-2012

Onder het motto 'De mooiste kamermuziek dicht bij uw huis' organiseert de Stichting Kamermuziek de Amstel samen met het Uriël Ensemble al een aantal jaren een serie kamermuziekconcerten in Amstelveen. Velen van u kennen de concerten van de Handwegkerk, de Dorpskerk en het afgelopen concertjaar in de Paaskerk.

Nieuwe locatie

Na de noodgedwongen verhuizingen hoopten wij langer in de Paaskerk onze serie te kunnen uitvoeren, maar gezien de renovatie van de kerk die nu een jaar dicht gaat, hebben we de concertserie voor het komende jaar moeten verplaatsen naar een nieuwe locatie.

Wij prijzen ons gelukkig dat wij die hebben gevonden in de fraaie Amstelkerk in Ouderkerk a/d Amstel . Een kerk met een goede akoestiek in een bekoorlijke omgeving, een juiste plaats voor een concert op de zondagmiddag. Vanaf september 2012 zullen op zondagmiddag vijf concerten door het Uriël Ensemble worden uitgevoerd.

Uriel Amstelveen
(Foto Uriel Ensemble - 2012)

Het Uriel Ensemble, van links naar rechts: Mitsuko Saruwatari, Marijn Mijnders, Yke Viersen, Roland Krämer


Programma

Het Uriël Ensemble heeft voor het nieuwe seizoen weer een prachtig programma samengesteld uit het kernrepertoire van het ensemble. Vele pianokwartetten en  – kwintetten van meestercomponisten zullen ten gehore worden gebracht. Bovendien zal een bijzonder "Schubert Programma" worden uitgevoerd.

De liederencyclus "Winterreise" wordt vertolkt door altviool en piano waarbij een aantal teksten van de liederen door de altviolist zelf zullen worden voorgedragen. Een unieke kans om dit bekende werk in een nieuwe dimensie te ervaren. Ook wordt een pianorecital gegeven bestaande ondermeer uit muziek van "de dichter van de piano", Chopin, de meest favoriete componist onder fans van pianomuziek.

Wij zijn blij, dat wij er weer in zijn geslaagd om iedere muziekliefhebber in Amstelveen, Ouderkerk en omgeving een interessante en gevarieerde klassieke concertserie te kunnen aanbieden te beginnen met:

Zondag 30 september 2012 “Openingsconcert, Pianokwartetten-middag”. Drie prachtige pianokwartetten in één middag! Een mooie opening van de serie voor iedere kamermuziekliefhebber. W. A. Mozart: Pianokwartet in g kl.t. KV 478; R. Schumann: Pianokwartet in Es gr.t. opus 47; J. Brahms: Pianokwartet in c kl.t. opus 60

Marijn Mijnders (tweede concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest); Roland Krämer (altviolist van het Koninklijk Concertgebouworkest); Yke Viersen (cellist van het Koninklijk Concertgebouworkest; Mitsuko Saruwatari (concertpianiste). Graag tot ziens bij het openingsconcert op 30 september 2012!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.