Bijgewerkt: 28 juni 2022

D66- en Actief voor Amstelveen willen streamingdienst voor kunst en cultuur

Nieuws -> Politiek

Bron: D66- en Actief voor Amstelveen
18-06-2020

Culturele instellingen vechten creatief tegen corona effecten. Woensdag 17 juni 2020 vroegen D66-Amstelveen en Actief voor Amstelveen (AVA) in de online commissie Burgers en Samenleving aandacht voor een initiatief van het Lokaal Overleg Culturele Organisaties in Amstelveen (LOCO). Zij vragen de gemeente hulp bij het opzetten van een streamingdienst, die volgens hen onontbeerlijk is omdat corona het publieksbereik fnuikt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Mieke van der Vet raadslid van D66-Amstelveen woordvoerder Kunst en Cultuur


Van der Vet raadslid van D66: 'Het aantal bezoekers per activiteit en gebouw wordt enorm beperkt, streaming van evenementen, lessen, voorstellingen kan er voor zorgen dat meer Amstelveners kennis gaan nemen van de cultuur in Amstelveen: de stad als podium in de huiskamer.' 'Het LOCO vindt dat streaming andere facetten van culturele voorzieningen kan openbaren, die voor de meeste bezoekers verborgen blijven: repetities, vernissages, decorbouw, backstage techniek enz.' vult Jacqueline Höcker raadslid van AVA aan. Digitalisering is bij kunst en cultuur tot nu toe vaak administratief toegepast en daarmee ontbreekt deskundigheid en apparatuur op het gebied van streaming, dit in tegenstelling bijvoorbeeld tot veel scholen. Streaming blijft, ook als alles weer ‘normaal’ is.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Jacqueline Höcker raadslid van Actief voor Amstelveen (AVA)


De beide raadsleden maken zich sterk voor een ‘mobiele streamingploeg voor de culturele instellingen’ die met financiering van het corona noodfonds opgezet zou kunnen worden. Daarmee zorgen we voor continuïteit en bereik, ook voor groepen die nu niet of moeilijk fysiek een voorstelling of les kunnen bezoeken. Eme van der Schaaf (Griffioen, initiatiefnemer binnen het LOCO) voegt toe: 'Indien streams kunnen worden teruggekeken worden Amstelveners in staat gesteld van cultuur te genieten op momenten die hen passen en in hoeveelheden die hen bekoren.' Herbert Raat (VVD) wethouder Cultuur stond in de commissie positief tegenover het initiatief en ziet de plannen graag snel tegemoet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.