Bijgewerkt: 3 december 2021

D66-Amstelveen is bezorgd over duperen ouderen in serviceflats

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
08-01-2014

D66-Amstelveen maakt zich zorgen over het duperen van bewoners van de serviceflat aan het Wimbledonpark in Amstelveen, waarover inmiddels diverse media publiceerde. Onder meer Trouw en het NCRV-tv-programma ‘Altijd wat’ berichten over oneigenlijk handelen van de Stichting Dienstverlening Serviceflats (SDS).


Grotere kaart weergeven Het Wimbledonpark in Amstelveen

SDS profileert zich als een non-profit organisatie die bewoners van serviceflats administratief en bestuurlijk ondersteunt. Volgens het artikel in Trouw is onder bewoners van verschillende serviceflats in Nederland onvrede ontstaan, omdat SDS de veelal bejaarde bewoners zou duperen. SNS zou de bewoners te hoge kosten in rekening brengen en hen onder druk zetten om hun woning voor een te lage prijs aan vastgoedinvesteerders te verkopen.

Fractievoorzitter Maaike Veeningen: “Bewoners van serviceflats zijn daar vaak gaan wonen, omdat ze zorg nodig hebben, of op andere vlakken een extra steuntje in de rug nodig hebben. Het kan niet zo zijn, dat een organisatie, die zich als redder van de bewoners presenteert, juist deze kwetsbare groep op een dergelijke wijze uitbuit.” D66 heeft het college middels schriftelijke vragen gevraagd, welke maatregelen zij gaat nemen, en welke ondersteuning het college eventuele gedupeerde bewoners kan bieden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS