Bijgewerkt: 28 juni 2022

D66-Amstelveen is er uit!

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
18-10-2009

Lijsttrekker Catharina de Leur is blij met de resultaten van de interne verkiezing van de kandidaten, waarmee zij de Gemeenteraadsverkiezing op 3 maart 2010 ingaat. “De leden hebben gekozen voor een goede doorsnede van leeftijden en beroepen.

D66 Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Catharina de Leur fractievoorzitter van D66, met raadslid dr. Rien Alink tijdens een raadsvergadering


Kijk je naar de top 10, dan variëren de leeftijden van 28 tot 63 jaar. Beroepen zijn heel divers zoals: partner in een onderzoeks- en adviesbureau, controller, cultureel werker, horeca ondernemer, docent, jurist en twee specialisten, de een op IT gebied en de ander op verkeer en een ondernemer”.

Rien Alink keert terug, als nummer twee. Op plaats 3 en 5 staan de jonge Maaike Veeningen (28) en Frank Berkhout (31). Beiden hebben in hun studententijd al als fractie-assistent bij D66 en als niet-gekozen commissielid in een Raadscommissie gefunctioneerd.

Op plaats 4 en 6 t/m 10 staan de nieuwkomers

Zo staat op plaats 4 Lex Hendriksen. Hij is verkeersspecialist en geeft daarin leiding bij een grote gemeente. Op plaats 6 staat horeca-ondernemer Michel Becker en op 7 Arno Janssen, onderzoeker en adviseur. Hans Esser, IT specialist staat op 8 gevolgd door Rob de Werker, sociaal cultureel werker, op 9 en ICT-ondernemer Bert Haver op 10.

 “Bij de Europese Verkiezingen hebben veel Amstelveners op D66 gestemd. Ik ben daarom blij dat we een lijst van ruim 25 mensen hebben die bereid zijn voor D66 in de Raad te gaan. “Ik ben er heel gelukkig mee, dat ik mij kan omringen door mensen die vanuit allerlei invalshoeken en vakgebieden hun ervaring kunnen inbrengen in de fractie”, aldus de huidige fractievoorzitter en lijsttrekker voor D66.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.