Bijgewerkt: 3 december 2021

D66-Amstelveen is tegen trouwverbod op zondag

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
18-11-2013

D66-Amstelveen is het niet eens met het standpunt van de ChristenUnie, dat inwoners van Amstelveen niet zouden mogen trouwen op zondag. D66 vindt, dat mensen zelf mogen bepalen op welke dag ze in het huwelijksbootje stappen. De gemeente zou volgens de democraten eerder meer, dan minder mogelijkheden moeten bieden voor inwoners om in het weekend gemeentelijke zaken te regelen.

Sinds enkele jaren is het mogelijk om op zondag te trouwen in Amstelveen. D66 vindt dit een uitstekende ontwikkeling. D66-burgerraadslid van der Steenhoven: ‘Wat D66 betreft, staat het onze inwoners vrij om zelf de keuze te maken op welk moment zij in het huwelijk willen treden. Zelf ben ik christelijk gedoopt, maar ik heb geen principiële bezwaren tegen trouwen op zondag. Ik heb respect voor mensen die omwille van hun geloof niet willen trouwen op zondag. Maar je hoeft niet te trouwen op zondag. Je mag trouwen op zondag.’

trouwzaal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

De trouwzaal in het gebouw van het raadshuis van de gemeente Amstelveen
<
D66 stelde eerder al voor het gemeentehuis ook op zaterdag, of zondag open te stellen voor inwoners, om bijvoorbeeld paspoorten en rijbewijzen aan te vragen. In andere gemeenten in Nederland is het raadhuis al wel op zaterdag geopend. Amstelveen loopt op dat terrein achter.

Wat D66 betreft gaan de gemeentelijke balies dus ook in het weekend open. Het college heeft afwijzend gereageerd op het voorstel van D66 om het raadhuis ook in het weekend te openen. D66 vindt de argumenten van het college niet steekhoudend.

Zo stelt het college dat vanwege de hoge waarderingscijfers die bezoekers van het gemeentehuis geven, het college geen aanleiding ziet de dienstverlening te verbeteren. D66 wil, waar mogelijk de dienstverlening blijven verbeteren. Van der Steenhoven: ‘Door middel van het openen van het raadhuis in het weekend worden inwoners niet gedwongen om een halve dag vrij te nemen om hun paspoort aan te vragen, maar kunnen ze dat gewoon op zaterdag doen.’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS