Bijgewerkt: 3 juli 2022

D66-Amstelveen pleit voor meer zonnepanelen op huurwoningen

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
03-07-2015

D66-Amstelveen zou graag zien, dat de gemeente de realisatie van meer zonnepanelen op huurwoningen van woningcorporaties in Amstelveen gaat stimuleren. Deze realisatie zou bijvoorbeeld kunnen via initiatieven als HuurdeZon. Volgens de democraten zouden hierover in 2016 prestatieafspraken moeten worden gemaakt met Eigen Haard, de grootste woningcorporatie van Amstelveen.

De partij vindt daarnaast, dat onderzocht moet worden, welke Amstelveense locaties potentie hebben voor de collectieve aanleg van zonnepanelen via crowdfunding initiatieven als Zonnepanelendelen, het grootste Nederlandse crowdfundingplatform voor zonne-energie. De partij pleit ervoor, dat de gemeente eigenaren, gebruikers en omwonenden van daken met potentie informeert over het delen van zonnepanelen, de fiscale voordelen van het gezamenlijk opwekken van zonne-energie uitlegt en stimuleert om over te gaan op collectieve zonne-energie.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Zonnepanelen op het dak van een huis in Amstelveen


Frank Berkhout, fractievoorzitter van D66: “De gemeente moet alle belemmeringen ten aanzien van de gemeentelijke regelgeving, die de realisatie van dergelijke duurzame initiatieven in de weg staan, wegnemen. Door een proactieve aanpak heeft de gemeente Amsterdam bijvoorbeeld al 1000 zonnepanelen op huurwoningen weten te realiseren. De gemeente Amstelveen kan daar een voorbeeld aan nemen.”

De maatregelen zullen volgens D66 een plek moeten krijgen in het Energiebeleidsplan 2017-2020 van de gemeente Amstelveen. Voor de realisatie van deze initiatieven wil D66 vanaf 2016 een krediet van maximaal € 500.000 beschikbaar stellen. Deze middelen zouden in de vorm van lening moeten worden verstrekt en dienen uiteindelijk terug te keren in het fonds (revolving fund). De kosten voor de gemeente Amstelveen blijven daarom beperkt tot € 25.000 op jaarbasis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.