Bijgewerkt: 15 juni 2024

D66-Amstelveen stelt vragen over bouwplannen van HealthCity

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
01-06-2023

D66-Amstelveen is verbaasd over de bouwplannen van HealthCity. Het sportbedrijf liet vorige week in een persbericht weten plannen te hebben voor een tweede sportcomplex aan de Escapade pal naast het huidige sportcomplex van HealthCity. D66 wil graag weten hoe het college over de plannen denkt. 'Het lijkt ons, met het oog op leegstand in Amstelveen, niet wenselijk om een nieuw sportcentrum te bouwen naast een bestaand sportcentrum' - aldus D66 raadslid Tawros Aslanjan.

HealthCity wil het nieuwe complex realiseren op het parkeerterrein, dat HealthCity in eigendom heeft. Het huidige pand waarin HealthCity reeds tien jaar is gevestigd is niet in eigendom, maar wordt gehuurd. Het pand voldoet volgens HealthCity niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarom heeft men volgens het persbericht de huur per 18 juni 2023 opgezegd. 'In het persbericht stelt HealthCity in gesprek te zijn met diverse overheden' -aldus Aslanjan. 'De afgelopen tien jaar heb ik echter nooit iets over het plan vernomen. Ik wil daarom graag van het college weten of er inderdaad gesprekken hebben plaatsgevonden over dit plan. Het lijkt ons als D66 niet wenselijk dat er een nieuw complex gebouwd wordt naast een bestaand sportgebouw. Bovendien moet het parkeerterrein beschikbaar zijn voor bezoekers en leden van de verschillende verenigingen en huidig sportcentrum die aan de Escapade gehuisvest zijn.'

Foto Amstelveen
(Foto D66-Amstelveen - 2023)

Tawros Aslanjan en Driss Aarabi voor het gebouw van HealthCity Amstelveen

Raadslid en woordvoerder Sport Driss Aarabi vult aan: 'De parkeerdruk is door de aanwezigheid van meerdere sportverenigingen aan de Escapade op gezette tijden vrij hoog. Dan kan het niet zo zijn dat parkeerplaatsen moeten wijken voor een nieuw sportcomplex naast het huidige sportcomplex van HealthCity met hetzelfde aanbod.' De communicatie van HealthCity laat te wensen over, vindt D66.

'Er worden allerlei artist impressions tentoongesteld in het huidige pand. Daarmee kan de suggestie worden gewekt dat alles al in kannen en kruiken is, dat het plan al is goedgekeurd. Dat is echter niet het geval. Bij het opstellen van het plan heeft bovendien geen enkele participatie plaatsgevonden. We betreuren daarom deze manier van communicatie, die bezoekers, leden, potentiële nieuwe exploitanten van het bestaande sportcentrum en omwonenden op het verkeerde been kan zetten.'

D66-Amstelveen vraagt het College B en W om in gesprek te gaan met de eigenaar van het sportcentrum aan de Escapade om te onderzoeken hoe het bestaande sportcomplex herontwikkeld kan worden om te voldoen aan de norm van deze tijd ook op het gebied van duurzaamheid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.