Bijgewerkt: 6 december 2021

D66-Amstelveen voor het welzijn van de Amstelveense docenten

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
21-02-2018

'Laat de docent in Amstelveen niet zitten.' In de gemeenteraadsvergadering van 14 februari 2018 vonden alle partijen zich in een motie, waarin om aandacht voor het welzijn van docenten werd gevraagd. Na een agendaverzoek van Anne-Mieke van der Vet D66-Amstelveen raadslid in de Commissie Burgers en Samenleving trokken de woordvoerders van alle partijen gezamenlijk – met uitzondering van de SP – op, om het welzijn van docenten in Amstelveen te bespreken. 'Door aan de randvoorwaarden te werken, kunnen we de positie van docenten verbeteren, misschien hun werkdruk verlagen en het tekort aan docenten in Amstelveen zoveel mogelijk voorkomen'- aldus Van der Vet.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Anne-Mieke van der Vet raadslid van D66-Amstelveen


Het gebrek aan wetenschappelijk onderzoek over passend onderwijs (ingevoerd in 2015) was aanleiding om gezamenlijk te kijken, hoe docenten in Amstelveen hun eigen welzijn beleven. We weten, dat de werkdruk hoog is, en hebben als raad geprobeerd onze docenten nu een hart onder de riem te steken. Er komt nog voor de grote vakantie een digitale enquête met een daarop volgende conferentie voor het onderwijsveld, waarin we de mogelijkheden bespreken die we als gemeente WEL hebben om de mensen voor de klas tegemoet te komen. Natuurlijk zonder ons met de inhoud van het onderwijs te bemoeien, mensen iets voor te schrijven of alvast beleid te starten.

Ilika Polderman burgerraadslid van GroenLinks-Amstelveen vulde de motie aan, met het idee om te kijken, of we Amstelveense werkzoekenden, die vallen onder de participatiewet kunnen opleiden tot onderwijsassistent. Van der Vet: 'Al met al een prima samenwerking zo in opmars naar de verkiezingen, die laat zien dat de Amstelveense politiek over zijn eigen schaduw heen kan springen als de realiteit daar om vraagt.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.