Bijgewerkt: 6 oktober 2022

D66-Amstelveen vraagt opheldering stand van zaken renovatie Stadsplein

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
26-10-2013

D66: ‘Stadsplein nog steeds kaal, koud en kil’

D66-Amstelveen betreurt het, dat er tot op heden geen uitvoering is gegeven aan het raadsbesluit om het Stadsplein duurzaam te verlevendigen. Met de verlevendiging van het Stadsplein zou de eerste stap gezet worden naar een meer bruisend stadscentrum d.m.v. meer groen, meer zitvoorzieningen, een kinderspeelplek, meer cultuur en betere verlichting. Tot op heden is er echter nog niks gebeurd om uitvoering te geven aan het raadsbesluit, dat inmiddels bijna een jaar geleden genomen werd. D66 gaat opheldering vragen aan het college.

stadsplein Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het Stadsplein van Amstelveen op 6 oktober 2013


Amstelveen wacht al veel te lang

D66 strijdt al jaren voor een bruisender Stadsplein. Door het akkoord van de gemeenteraad met de plannen om de buitenruimte tussen de bibliotheek en de fontein beter aan te kleden met meer groen-, zit- en culturele voorzieningen leek een eerste stap in de goede richting te zijn gezet.

D66-fractievoorzitter Veeningen: ‘Amstelveen vraagt al jaren om een bruisender stadscentrum. Buiten de dagen, dat er markt is, of een festival, is het Stadsplein kaal, koud en kil. Het is daarom belangrijk, dat er de uitvoering van de plannen z.s.m. aanvangt, zodat onze inwoners iedere dag van een gezellig plein kunnen genieten.’ D66 zal tijdens de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur opheldering vragen over de stand van zaken m.b.t. de uitvoering van de plannen.

De renovatie van het winkelcentrum als rem

De perikelen rondom de voorgenomen renovatie van het winkelcentrum door de eigenaar van het Stadshart Unibail-Rodamco zouden mogelijk een rol hebben gespeeld bij het uitstel van de plannen. D66 ziet de verlevendiging van het Stadsplein en de verbouwing van het winkelcentrum echter los van elkaar.

‘De plannen voor de renovatie van het winkelcentrum zijn teruggetrokken. Voor ons is dat echter geen reden om eerder genomen besluiten met betrekking tot de verlevendiging van het Stadsplein, die voor heel Amstelveen van meerwaarde zijn, daarom in de ijskast te zetten’, aldus Veeningen. D66 zal er bij het college op aandringen de plannen voor een bruisender Stadsplein nog voor het bezoek van Koning Willem-Alexander op 26 april 2014 uit te voeren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.