Bijgewerkt: 13 augustus 2022

D66-Amstelveen wil 500.000 euro naar onderwijs

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
10-03-2014

D66-Amstelveen wil dat 500.000,- euro extra aan kwaliteitsverbeteringen in het Amstelveense onderwijs wordt uitgegeven. Dit vertelde D66-lijsttrekker Maaike Veeningen tijdens een bijeenkomst op de Brede School Rembrandt, waar D66 de leerkrachten in het zonnetje zette. D66 wil het half miljoen extra voor het onderwijs betalen door hervormingen op de arbeidsmarkt en in het welzijnsdomein, waar zij de subsidies kritisch tegen het licht willen houden.

Kleinere klassen, conciërges, techniek en ICT

D66 wil, dat de leraren zich weer bezig kunnen houden met lesgeven. Een van de grootste uitdagingen die zij ervaren zijn zogenaamde plofklassen van meer dan 30 leerlingen. Om ieder kind voldoende aandacht te kunnen geven zijn voldoende onderwijsassistenten nodig. Ook zijn leerkrachten nog teveel tijd kwijt aan taken, die bijvoorbeeld ook door een conciërge kunnen worden opgepakt.

d66 Amstelveen
(Foto D66-Amstelveen - 2014)

Caroline van Meer directeur van Brede School Rembrandt en Maaike Veeningen, lijsttrekker D66-Amstelveen laten de D66 taart zien


D66-Amstelveen wil geld vrij maken voor het aanreiken van technisch onderwijs en ICT op basisscholen. Veeningen: “Het is goed om kinderen om jonge leeftijd al met deze vakken kennis te laten maken en hun interesse te wekken. Uit onderzoek blijkt, dat binnen deze sectoren de vraag naar gekwalificeerd personeel groot blijft, maar dat maar weinig kinderen kiezen voor een vervolgopleiding in die richting. Dat heeft ook te maken met, hoe er met deze vakken al op de basisschool wordt omgegaan. Onbekend, maakt ook in dit geval, onbemind.”

Docenten in het zonnetje

Het pleidooi van D66 voor meer geld voor onderwijs vond plaats tijdens een bijeenkomst afgelopen vrijdag 7 maart 2014 op de onlangs geopende Brede School Rembrandt. D66 koos voor deze locatie, omdat de partij uitgesproken voorstander is van alles-in-één, of brede scholen. D66 kwam aflopen vrijdag om te luisteren naar docenten over, waar zij denken, dat het onderwijs kan verbeteren.

De D66-voorvrouw toonde zich realistisch over de investering: “In deze tijden kunnen we geen gouden bergen beloven. De gemeentelijke verantwoordelijkheid is op dit terrein beperkt. We gaan de scholen geen zaken opleggen. Wij willen met hen samenwerken om het onderwijs in Amstelveen een stap verder te brengen. En een bedrag van een half miljoen euro komt niet uit de lucht vallen. Dat vraagt om politieke keuzes. D66 maakt die keuze voor het onderwijs.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.