Bijgewerkt: 4 december 2021

D66-Amstelveen wil 70.000 euro voor het Museum Jan van der Togt

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
11-07-2016

Coalitiepartij D66-Amstelveen wil, dat de gemeente Amstelveen een geldbedrag van 70.000 euro beschikbaar gaat stellen voor Museum Jan van der Togt. Op die manier wil de partij het museum helpen in haar doelstellingen om het museum verder te professionaliseren.

Museum Jan van der Togt is al meer dan 25 jaar gevestigd in Amstelveen. Het is niet meer weg te denken van haar unieke plek in het Oude Dorp. Het museum levert volgens D66 een waardevolle bijdrage aan het culturele aanbod binnen Amstelveen. Zo weet het museum regelmatig tentoonstellingen naar Amstelveen te halen die landelijke bekendheid kennen, zoals bijvoorbeeld recentelijk werken van Herman Brood. Maar ook kunstenaars uit Amstelveen exposeren regelmatig in het museum.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Het gebouw van het Museum Jan van der Togt in juli 2016


Het museum heeft altijd zelfstandig kunnen draaien zonder subsidie. Inmiddels is het museum gegroeid en komen de grenzen in zicht om het museum volledig op eigen kracht te draaien. Dat betekent, dat het museum moet gaan kijken naar haar financiering. Daarnaast maakt het museum op dit moment een flinke ontwikkeling door. Er wordt nieuwe ruimte toegevoegd aan het museum en de nieuwe directie heeft duidelijke ambities als het gaat om de bekendheid van het museum en het aantal bezoekers.

Robert Zuidbroek D66-gemeenteraadslid: “Om het museum te helpen haar ambities te realiseren en de bedrijfsvoering verder te kunnen professionaliseren, wil D66 eenmalig dit bedrag beschikbaar stellen. Op die manier kunnen we bijdragen aan het behoud van dit unieke museum in Amstelveen. Het Van der Togt voegt ontzettend veel culturele waarde toe aan het Oude Dorp en Amstelveen in het geheel.” In de raadsvergadering van woensdag 13 juli 2016 zal het voorstel behandeld worden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.