Bijgewerkt: 27 november 2021

D66-Amstelveen wil aandacht voor werkloze 45 + vrouwen

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
27-05-2016

In de komende commissievergadering stelt D66-Amstelveen vragen over de continuering van het trainings- en coachingsproject 'Women in between jobs'. De pilot van dit programma vond afgelopen najaar plaats in het MOC gebouw, waar de vrouwen, in 10 stappen van 2 uur, naar betaald werk werden gecoacht. En met bijzonder resultaat: In vijf maanden vonden er zeven een betaalde baan, de rest is er over in gesprek, of begint aan een vrijwilligerstraject. ‘Dit percentage is bijzonder te noemen voor de doelgroep en hangt nauw samen met het maatwerk dat er door het team geleverd wordt’, aldus Anne-Mieke van der Vet raadslid van D66.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Daniëlle de Gooijer met haar certificaat dat ze de training voor 45+ vrouwen '10 stappen naar werk' heeft bijgewoond. Naast haar rechts springt Anne-Mieke van der Vet gemeenteraadslid van D66-Amstelveen bijna in de lucht van blijdschap op dinsdagmiddag 12 april 2016 tijdens de uitreiking van de certificaten van het trainingsproject 'Women in between jobs'


Op dinsdag 12 april 2016 reikte burgemeester Mirjam van ’t Veld alle deelnemers een certificaat uit. In haar toespraak legde zij uit, dat ook haar carrièrepad niet het geijkte is geweest en dat bijscholing, training en coaching op ieder moment in je beroepsleven, juist als je even ‘in between jobs bent’, zeer waardevol is. D66 ziet hier kans om een typisch ‘Amstelveense’ aanpak van werkloosheid, voor deze categorie werkzoekenden, voort te zetten. Een duidelijke afbakening van de sessies, meetbare resultaten en vooral een setting, waarin respectvol, motiverend, maar soms ook confronterend met de cursisten wordt omgegaan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS