Bijgewerkt: 5 december 2022

D66-Amstelveen wil de huisvesting van het KKC verbeteren

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
03-11-2018

De fractie van D66-Amstelveen wil dat het college van B en W met Keizer Karel College in gesprek gaat over het verbeteren van haar huisvesting. De middelbare school heeft aangegeven dat de huidige school deels gedateerd is en wil met de gemeente onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van verbouw of nieuwbouw. D66 wil dat het college hier snel werk van maakt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De ingang van het KKC in oktober 2016


Vooralsnog heeft het college van B en W aangegeven met de discussie over nieuwbouw te willen wachten totdat er een breed onderzoek is gedaan naar wat de totale huisvestingsbehoefte van scholen in de regio is. D66 denkt dat het verbeteren van de huisvesting van het Keizer Karel College losgezien moeten worden van het regionaal onderzoek.

Foto Amstelveen
(Bron D66-Amstelveen - 2016)

Anne-Mieke van der Vet D66-woordvoerder Onderwijs


'In vergelijking met andere middelbare scholen is de kwaliteit van de huisvesting van KKC beduidend lager. Qua verwarming en verouderde lokaalindeling wordt het steeds urgenter om naar kwaliteitsverbeteringen van de school te kijken. Ook past andere huisvesting goed bij de ambitieuze toekomstplannen van de middelbare school' – aldus Anne-Mieke van der Vet D66-woordvoerder Onderwijs.

Op 7 november 2018 bespreekt de gemeenteraad de gemeentebegroting van volgende jaar. Bij deze begrotingsbehandeling gaat D66-Amstelveen het college van B en W vragen om de gesprekken over nieuwbouw van het KKC snel te starten. Wat D66 betreft past (ver)nieuwbouw van het KKC ook goed bij de ambities van het college van B en W op terrein van duurzaamheid.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.