Bijgewerkt: 3 december 2021

D66-Amstelveen wil directe busverbinding met CS Amsterdam behouden

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
08-02-2017

De Amstelveense coalitiepartij D66 heeft zorgen over het verdwijnen van de directe busverbindingen met Amsterdam CS. Uit de toekomstige plannen blijkt, dat de buslijnen 170, 172 en 174 per 22 juli 2018 voornamelijk op OV-knooppunt Station Zuid zullen gaan stoppen. Slechts een fractie van het bestaande streekvervoer rijdt dan nog door naar het busstation Elandsgracht. Na de eerder aangekondigde aanpassingen door het GVB van metrolijn 51 en tramlijn 5 (die straks ook niet meer rechtstreeks naar CS rijden) is dit de derde directe verbinding met het Centraal Station die wordt opgeheven. D66 Amstelveen hoopt dat het college van B en W zich hard kan maken voor het behoud van deze directe busverbindingen.

Foto Amstelveen
(Foto D66-Amstelveen - 2017)

Tawros Aslanjan D66-woordvoerder Economische Zaken en Edwin van der Waal D66 OV-woordvoerder bij busstation Amstelveen


De nieuwe concessie Amstelland-Meerlanden werd vorig jaar aanbesteed door de Vervoerregio Amsterdam en is 15 december 2016 gewonnen door Connexxion. Aan Connexxion nu de taak om de nieuwe plannen vorm te geven in het Vervoerplan 2018. Connexxion moet het aanbod afstemmen op de huidige en toekomstige reisbehoeften van inwoners en bezoekers van het concessiegebied. D66-Amstelveen wil, dat ons college van B en W in overleg gaat met alle betrokkenen (Vervoerregio, Connexxion, GVB en gemeente Amsterdam) om een directe verbinding met het Centraal Station te behouden. De plannen voor het schrappen van de verbinding lijken voornamelijk te zijn ingegeven uit de ambitie om van de Noord-Zuidlijn een succes te maken en de binnenstad van Amsterdam te ontlasten. Edwin van der Waal D66 OV-woordvoerder: “Veel Amstelveense inwoners verliezen hierdoor een directe verbinding met hun werklocatie, onderwijsinstelling of uitgaansgebied. Het OV- knooppunt Centraal Station en omgeving wordt daardoor minder gemakkelijk bereikbaar voor Amstelveners.”

Toeristen spreiden over de regio. D66 heeft deze week schriftelijke vragen over de kwestie gesteld aan haar eigen college van B en W. De partij hoopt, dat de Amstelveense wethouder OV (Jeroen Brandes PvdA) zich in gesprekken met de Vervoerregio, Connexxion en de gemeente Amsterdam gaat inzetten voor het behoud van de directe busverbinding met het CS. D66 denkt dat juist door het behouden van deze directe OV-verbindingen met de regio, de gemeente Amsterdam geholpen kan worden met het spreiden van de grote hoeveelheid toeristen die jaarlijks op de hoofdstad afkomt. Tawros Aslanjan D66-woordvoerder Economische Zaken: “Het is vreemd, dat Amsterdam enerzijds klaagt over te veel toeristen in de binnenstad en anderzijds de directe OV- verbindingen vanuit het centrum met de regio afsnijdt". Het college van B en W moet binnen 6 weken op de vragen van D66 reageren. Onderdeel van de vragen is, of en op welke wijze, de wethouder denkt de Amstelveense reiziger te gaan informeren over de aanstaande veranderingen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS