Bijgewerkt: 28 november 2021

D66-Amstelveen wil geen extra regels voor horeca

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
23-09-2013

De fractie van D66 vindt, dat Amstelveen geen extra regels moet instellen voor commerciële horeca ondernemingen in Amstelveen. Het college van B en W stelt voor om ondernemers te beperken in het bepalen van hun prijzen voor de verkoop van alcoholhoudende dranken. Volgens D66-Amstelveen is er sprake van onnodige regulering.

Tegenstrijdig met deregulering

D66 vindt het betuttelend, dat de gemeente aan de horeca-ondernemers gaat opleggen, welke prijs de ondernemer voor een drankje mag vragen. Volgens de democraten is er sprake van het verkapt vaststellen van een minimumprijs voor alcoholhoudende drank. Het zou volgens het college namelijk verboden moeten worden om voor een aaneensluitende periode korter dan 24 uur, alcoholhoudende drank aan te bieden tegen een prijs lager dan 60 procent van de normale prijs.

steenhoven Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Harmen van der Steenhoven burgerraadslid van D66-Amstelveen tijdens de commissievergadering Algemeen Bestuur en Middelen in september 2013


D66 burgerraadslid Van der Steenhoven noemt het voorbeeld van een WK-actie: ‘Een ondernemer die bij een doelpunt van het Nederlandse elftal een biertje, dat normaal € 2,60 kost, wil aanbieden voor € 1,50, mag dat volgens het collegevoorstel niet. D66 vindt dat veel te ver gaan. Het is niet aan de gemeente om de prijzen van producten te bepalen, maar aan de ondernemers. Deze extra regels zijn daarnaast in strijd met de belofte van het college om te dereguleren.’

Geen problemen in de Amstelveense horeca

D66 benadrukt, dat Amstelveense horeca-ondernemers professionals zijn die heel goed weten, hoe zij met hun prijzen om moeten gaan. Van der Steenhoven: ‘Het college heeft, naar aanleiding van vragen van D66, niet kunnen aantonen, dat er een probleem is met alcoholmisbruik in de commerciële horeca.

Wij zien dan ook geen enkele aanleiding om nog meer regels te stellen, zeker in deze barre economische tijden waarin ondernemers het al moeilijk genoeg hebben’. D66 zal bij de aankomende raadsvergadering een amendement indienen om het verbod niet op de commerciële horeca van toepassing te laten zijn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS