Bijgewerkt: 6 december 2021

D66-Amstelveen wil het KKC duurzaam verbouwen

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
26-02-2018

D66-Amstelveen wil, dat de gemeente met het Keizer Karel College afspraken maakt over het duurzaam verbouwen van de school. Het KKC gaat, wat onderwijs betreft, al jaren met dé tijd mee en is al meerdere malen uitgeroepen tot Excellente School. De grootste school van Amstelveen staat voor een immense uitdaging: de verbreding van de A9 in de achtertuin en tegelijkertijd moet er geïnvesteerd worden in ruimten en in een goed binnenklimaat voor leerlingen en personeel. De verwarmings- en luchtbehandelingsinstallatie zijn aan vervanging toe. Uit metingen blijkt, dat het binnenklimaat in de oude gedeelten van het complex niet meer van deze tijd zijn en daarnaast moet het KKC ruimte bieden aan het groeiend aantal leerlingen. Dit alles moet bij voorkeur zonder allerlei tijdelijke voorzieningen, lesuitval en zonder de dagelijkse gang van zaken al te veel te verstoren.

Foto Amstelveen
(Foto D66-Amstelveen - 2018)

Edwin van der Waal raadslid van D66-Amstelveen in KKCEdwin van der Waal raadslid, woordvoerder Duurzaamheid, roept daarom de gemeente Amstelveen op om nu eens echt een duurzaamheidsslag te slaan. 'We praten over veel geld, maar ook over een uitgelezen kans voor Amstelveen. Want energieneutrale onderwijshuisvesting vormt een belangrijk onderdeel bij het streven naar een klimaatneutraal Amstelveen. De milieueisen waaraan de school wettelijk moet voldoen zijn minimum eisen en als gemeente zouden we moeten kijken, of dit niet een prima moment is, om extra energiebesparende maartregelen mee te nemen in de plannen”.Inzichten over binnenklimaat en duurzaamheid zijn de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen. Een energieneutraal schoolgebouw heeft als extra voordeel dat er een gezond binnenklimaat kan worden gerealiseerd met de juiste luchtvochtigheid. Waardoor de schoolgaande kinderen en onderwijzers fitter zijn, leerlingen betere leerprestaties kunnen leveren en leraren beter les geven.

Annemieke van der Vet raadslid woordvoerder Onderwijs: 'Wij vinden, dat de gemeente bereid moet zijn tot cofinanciering, zodat het voor scholen makkelijker wordt om duurzame investeringen te doen. D66 wil, dat de gemeente aan een subsidieregeling maakt waar ook schoolbesturen aanspraak op kunnen maken, als zij hun schoolgebouw willen verduurzamen. Hierdoor wordt het mogelijk om zonnepanelen aan te leggen op schooldaken, of de isolatie van het pand te verbeteren.' Met deze investeringen wordt zowel aan het onderwijs als aan duurzaamheid een bijdrage geleverd. Beide onderwerpen staan bij D66-Amstelveen hoog in het vaandel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.