Bijgewerkt: 26 mei 2024

D66-Amstelveen wil meer deelauto's in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
25-04-2024

D66-Amstelveen heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders of de dekkingsgraad van deelauto’s binnen Amstelveen verhoogd kan worden.

De afgelopen jaren zijn er meer deelauto’s bij gekomen. Toch ziet D66 Amstelveen kansen dat dit op termijn verbeterd kan worden.

Deelmobiliteit (auto’s). Deelmobiliteit betekent dat één auto of fiets gebruikt wordt door verschillende personen. Bij deelmobiliteit gaat het niet om het bezit van een auto of fiets. Reizigers betalen alleen voor het gebruik van de auto en het aantal kilometers dat ze maken. De afgelopen jaren nam het gebruik van deelauto’s flink toe.

Foto Amstelveen
(Foto D66-Amstelveen - 2024)

Maarten de Haan en Youssef Ben Idder D66-Amstelveen raadsleden

Dekkingsgraad auto’s wijken. In Amstelveen is het mogelijk om gebruik te maken van een deelauto. Maar er zijn zaken die verbetert kunnen worden, zo willen we het aantal deelauto’s per inwoner verhogen en de dekkingsgraad (400 m afstand of minder tot de dichtstbijzijnde deelauto) verhogen. Zo maken we het gebruik van deelauto’s voor iedere Amstelvener toegankelijk, aldus D66 raadslid Ben Idder.

Schaarse ruimte. Het aanbieden van deelauto’s heeft verschillende voordelen. Niet iedereen hoeft zelf een auto te aan te schaffen. Daarmee zorgt het voor minder parkeeroverlast, waar Amstelveen in bepaalde wijken mee te maken heeft, en er is meer ruimte voor andere zaken, zoals groen en gebieden om te lopen, aldus D66 raadslid Ben Idder.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.