Bijgewerkt: 25 april 2024

D66-Amstelveen wil nieuwe ingang bij tramhalte Meent

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
12-11-2015

De Amstelveense collegepartij D66 heeft op 11 november 2015 tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie ingediend met het verzoek een toegang aan de noordzijde van tramhalte Meent mee te nemen in de plannen voor de nieuwe Amstelveenlijn. Hiermee wil de partij de loopafstand naar de halte, die ontstaat met het verdwijnen van halte Gondel, verkleinen. D66 vraagt het college het verzoek voor te leggen aan de Stadsregio en de mogelijkheden en eventuele consequenties in kaart te brengen.



Bij de nieuwe Amstelveenlijn zullen vier bestaande haltes in Amstelveen komen te vervallen, waaronder halte Gondel die momenteel gelegen is tussen halte Meent en Sportlaan. Met het opheffen van de halte zal de loopafstand tussen de twee overige haltes ongeveer 1.200 meter zijn. De partij ziet daarnaast ook mogelijkheden om met de komst van een tweede toegang een oversteek naar Jol en een voetpad langs de trambaan richting kantoorcomplex De Gondel te realiseren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Edwin van der Waal, D66-Amstelveen gemeenteraadslid, lid van de raadscommissie Ruimte, wonen en natuur


“De wijken Waardhuizen en Middenhoven en verschillende belangenorganisaties hebben terecht aandacht gevraagd voor de problemen die ontstaan bij het verdwijnen van halte Gondel,” aldus D66 raadslid Edwin van der Waal. “We vinden het van groot belang, dat de looproutes naar halte Meent zo goed mogelijk zijn. Door ook een toegang aan de noordzijde van perron Meent te creëren kan de loopafstand met zo´n 150 meter worden ingekort. Daarnaast ligt zo´n toegang nog maar op 200 meter van de oude halte Gondel af, wat een goed alternatief is voor reizigers die gebruik maakten van de oude halte.”



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.