Bijgewerkt: 28 november 2021

D66-Amstelveen wil nog meer overbodige regels schrappen van de APV

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
14-12-2015

De Amstelveense collegepartij D66 streeft naar het schrappen van nog meer regels in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De verordening zal de komende raadsvergadering besproken worden. Het college van B en W zal al meerdere regels uit de APV verwijderen, echter zien de democraten meer regels die verwijderd kunnen worden. De democraten geven aan, dat met de huidige dereguleringsvoorstellen de eerste stappen in de goede richting zijn gezet, maar dat dit zeker nog niet het eindstation is.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Tawros Aslanjan gemeenteraadslid van D66-Amstelveen


De democraten stellen dan ook in een amendement voor om vijf extra regels uit de APV te schrappen. Onder andere regels omtrent het flyeren, de mogelijkheden voor straatmuzikanten en het te koop aanbieden van voertuigen worden geschrapt als het aan D66 ligt. In Amstelveen is het op dit moment niet toegestaan om je voertuig privé te verkopen middels een aanplakbiljet aan het raam,” aldus D66-raadslid Tawros Aslanjan. "We leven in een digitaal tijdperk, waarin de meeste mensen hun auto via een platform als Marktplaats verkopen. Ouderen die geen toegang hebben tot het internet zijn nu de dupe van de huidige regel. Wij willen hen het recht niet ontnemen om ook hun auto te kunnen verkopen.”

Volgens de partij is het schrappen van regels geen doel op zich, maar het is wel van belang, dat de gemeente regelgeving samen met inwoners en ondernemers kritisch tegen het licht houdt en waar nodig knellende regels schrapt. Bewoners krijgen als het aan D66 ligt zo min mogelijk met belemmeringen vanuit de overheid te maken en ondernemers krijgen de ruimte om te ondernemen. “Amstelveners zijn prima zelf in staat om samen te zorgen voor een situatie, waarin het voor iedereen goed vertoeven is in de gemeente,’’ aldus D66-raadslid Tawros Aslanjan.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS