Bijgewerkt: 2 december 2021

D66-Amstelveen wil noodlijdende ondernemers compenseren

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
12-11-2020

D66-Amstelveen heeft tijdens de behandeling van de Begroting 2021 van de gemeente Amstelveen op 11 november 2020 een voorstel ingediend om de lokale lasten voor noodlijdende ondernemers te compenseren. Deze noodvoorziening kan uitkomst bieden voor ondernemers die in zwaar weer zitten door de coronamaatregelen, bijvoorbeeld door een verplichte sluiting. De partij hoopt om op deze manier ondernemingen door de crisis heen te helpen.

Tweede lockdown. 'De oproep deze week van een groep ondernemers, ook aan de burgemeester en de wethouder Economische Zaken, heeft onze fractie gegrepen en wij denken dat we meer kunnen doen. Vooralsnog steunen we vooral culturele instellingen en minima, maar wij willen ook meer doen voor ondernemers die door deze tweede lockdown wederom hard geraakt worden' - aldus fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Harmen van der Steenhoven fractievoorzitter van D66-Amstelveen


D66: noodvoorziening voor ondernemers. Het lokale bedrijfsleven is sinds de Corona-uitbraak (gedeeltelijk) stil komen te liggen. Veel lokale ondernemers ervaren hiervan de economische en maatschappelijke gevolgen. 'Je ziet in een aantal gemeenten dat er gekeken wordt naar enige vorm van compensatie voor de lokale lasten van die ondernemers. Wij willen in Amstelveen ook een noodvoorziening om ondernemers te kunnen compenseren die aantoonbaar economisch nadeel ondervinden door de corona-crisis' – zegt Robert Zuidbroek D66-raadslid. Wat D66-Amstelveen betreft kunnen getroffen ondernemers een beroep doen op compensatie voor het gebruikersdeel van de OZB. Om de noodvoorziening te bekostigen wordt 1 miljoen euro uit het lokale coronanoodfonds vrijgemaakt. Een grote meerderheid van de gemeenteraad heeft voor het voorstel gestemd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS