Bijgewerkt: 6 december 2021

D66-Amstelveen wil quick scan op collegevoorstellen parkeren

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
11-06-2012

Woensdagmiddag 13 juni 2012 neemt de raad een besluit over het Amstelveense parkeerbeleid. Samen met de bewoners  van de betreffende gebieden is D66 van mening, dat de effectiviteit van het parkeerbeleid staat, of valt met de handhaving ervan.

Want: zonder handhaving geen naleving. Die handhaving moet echter wel bekostigd kunnen worden. In deze tijd mag het handhaven van parkeren niet duurder worden dan de opbrengsten van datzelfde parkeren.

Om het parkeren van de bewoners  (vergunningtarieven) zo goedkoop mogelijk te houden, moet het grootste deel van de inkomsten uit boetes en automatengelden komen. Hierbij is de handhaving  een grote kostenpost.

hendriksen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Lex Hendriksen, raadslid van D66-Amstelveen


D66 raadslid Lex Hendriksen: ‘Bewoners zijn niet blij met deze maatregel. Ze maken zich er zorgen over, of die boetes en de opbrengsten van de automaten wel genoeg opbrengen om de handhaving te betalen. Als dat niet het geval zou zijn, zouden de vergunningen misschien duurder worden.

D66 wil een financiële check op de collegevoorstellen over het parkeren. Door middel van  een motie geven wij uitdrukking aan de financiële zorgen over dit beleid  die leven bij de bewoners en ons. Een Quick scan van de rekenkamer moet uitsluitsel geven over de financiële onderbouwing van dit beleid. Klopt die onderbouwing niet, dan moet de wethouder terugkomen in de raad met een kloppend financieel verhaal.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.