Bijgewerkt: 7 december 2021

D66-Amstelveen wil ruimere openingstijden voor winkels

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
04-04-2016

De Amstelveense collegepartij D66 streeft naar ruimere openingstijden voor winkels en supermarkten op zon- en feestdagen. Op dit moment mogen winkels in Amstelveen op zon- en feestdagen open zijn van 12:00 tot 18:00. De democraten stellen dat de huidige openingstijden niet meer passen in een tijd waarin consumenten aankopen willen doen wanneer het hen uitkomt. D66 wil dan ook, dat de huidige beperkingen worden weggenomen, zodat ondernemers langer open kunnen zijn.

Foto Amstelveen
(Foto Wenda Oudshoorn, Eye-D Photography - 2016)

Tawros Aslanjan van D66-Amstelveen


In verschillende buurgemeenten zijn de koopzondagen al afgeschaft en mogen alle winkels iedere zon- en feestdag de hele dag open zijn. De huidige winkeltijdenwet belemmert winkels en supermarkten op dit moment in hun vrijheid om langer open te zijn. “Ruimere openingstijden zijn niet per se een garantie voor meer omzet, maar wel een middel om omzet te behouden die anders zou weglekken naar andere winkelcentra in de regio,” aldus D66-Amstelveen gemeenteraadslid Tawros Aslanjan.

Volgens de democraten doen steeds meer mensen juist op zondag boodschappen. In de supermarkten is het drukker ooit. Het is bovendien waarschijnlijk, dat ruimere openingstijden in Amstelveen ook voor meer werkgelegenheid zorgt. “Juist in tijden als deze, waarin een groot aantal ketens hun deuren moeten sluiten, moet er alles aan gedaan worden om werkgelegenheid te creëren,” aldus D66-raadslid Tawros Aslanjan. Als het aan D66 ligt krijgen winkels en supermarkten meer vrijheid om zelf hun openingstijden te bepalen. Volgens de democraten zijn ondernemers zelf goed in staat om te bepalen, wanneer ze hun deuren willen openen deuren willen openen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.