Bijgewerkt: 28 februari 2024

D66: College maakt verkeerde keuze bij bezuinigingen

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
19-10-2010

De fractie van D66 vindt de door het college voorgestelde bezuinigingen ongelukkig en slecht voor de aantrekkelijkheid van Amstelveen als stad om te wonen en werken. Dit college bezuinigt grote bedragen bij (ouderen)welzijn, cultuur en groen, zonder voldoende gekeken te hebben naar de gevolgen van deze bezuinigingen op langere termijn voor de inwoners van Amstelveen.

Op het gebied van groen maakt het college volgens D66 de verkeerde keuze. “Een huis in een groene gemeente is 10 tot 20% meer waard dan elders. Het groen is echt een kernkwaliteit van Amstelveen. Ik durf de stelling wel aan, dat de gemiddelde Amstelvener best bereid is om 1 euro per maand meer te betalen om het groen op de huidige kwaliteit te houden.” Aldus fractievoorzitter Catharina de Leur.

D66 stelt voor om een aantal bezuinigingen op cultuur te verzachten of zelfs terug te draaien. Daaronder valt in elk geval het schrappen van de bezuinigingen op het Amstelveense Poppentheater. Het unieke kleinschalige theater moet de eigen plek behouden. Ook de bezuinigingen op de Muziek- en dansschool, de volksuniversiteit en de bibliotheek zijn buitensporig.  “Op deze manier gooien we echt het kind met het badwater weg.” Aldus de Leur.

D66 realiseert zich dat de gemeente voor grote en onvermijdelijke bezuinigingen staat en waardeert de inzet van het college om de financiën weer op orde te brengen. D66 maakt daarin duidelijk andere  keuzes, die de kwaliteit van Amstelveen voor de toekomst beter waarborgen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.