Bijgewerkt: 30 november 2021

D66: Geen bijdrage Amstelveen aan tunnel A9

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
29-02-2012

D66-Amstelveen heeft met instemming kennis genomen van de second opinion die Grontmij heeft uitgevoerd naar de verdiencapaciteit van het gebied rond de A9. Er ligt eindelijk een gedegen onderzoek op basis, waarvan besluiten kunnen worden genomen.

Door de economische crisis en als gevolg van aanpassingen van het tracé kan er door Amstelveen niets verdiend worden met de grondontwikkeling rond de A9. Van een substantiële bijdrage van Amstelveen kan volgens D66 dan ook geen sprake meer zijn.

commissie Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Frank Berkhout, raadslid van D66-Amstelveen tijdens een commissievergadering


Raadslid Frank Berkhout: “We zijn nu alweer een jaar verder sinds de raadsvergadering over de A9 in februari 2011. Toen heeft onze fractie aangegeven, dat wat ons betreft de tunnel er moet komen maar niet tegen elke prijs. Op dat moment lag er geen gedegen analyse van de businesscase en hoe deze inmiddels was verslechterd. Dat ligt er nu wel.

Op basis van deze feiten zou ook het ministerie tot de conclusie moeten komen, dat 100 miljoen echt een te hoog bedrag is, om van de gemeente Amstelveen te vragen. D66 blijft wel voorstander van de tunnel. De voorgenomen verbreding van de A9 is het moment om de leefbaarheid van Amstelveen te vergroten en de stad aan een te maken. Die kans moet niet worden gemist.

De minister zal de benodigde dekking voor de tunnel voor deze rijksweg wat D66 betreft elders binnen het project, of binnen haar eigen begroting moeten vinden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS