Bijgewerkt: 28 november 2022

D66 en GL willen meer 30 km uur zones in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: D66- en GroenLinks-Amstelveen
27-12-2012

De fracties van D66- en GroenLinks-Amstelveen houden vast aan een uitbreiding van het aantal 30 kilometer per uur zones in de verschillende wijken van Amstelveen. De beide fracties hebben dan ook ernstige twijfels bij voorstellen van andere gemeenteraadsfracties om een uitbreiding van het aantal -langzaam- rijden wegen niet door te laten gaan. De fracties denken, dat er in Amstelveen nog een flinke slag te slaan valt om de veiligheid van zwakkeren in het verkeer te kunnen waarborgen. 

D66-Raadslid Hendriksen: Kinderen, fietsers, gehandicapten en ouderen zijn minder wendbaar en dus gebaat bij een veilige verkeerssituatie in de wijken. GroenLinks collega raadslid Van Wijnen vult aan: "Het lijkt onzinnig, dat in de plannen van ander fracties verschillende wegen die al 30 km/h zijn op dit moment weer worden omgebouwd tot 50 km/h. Het slopen van drempels en het verwisselen van verkeersborden kost immers handen vol geld."


Grotere kaart weergeven De Eleanor Rooseveltlaan in Amstelveen

De beide fracties hebben schriftelijke vragen gesteld om opheldering te krijgen over de gevolgen van wijzigingen die zijn voorgesteld in het wegencategoriseringsplan, GroenLinks en D66 zijn van mening, dat deze wijzigingen duur zijn en de verkeersveiligheid verslechteren.

Eerder steunden beide fracties al een motie van D66 om opnieuw te kijken naar de veiligheidsituatie rondom de Eleanor Rooseveltlaan. Meer dan honderd bewoners van de straat gaven aan de huidige situatie als onacceptabel te ervaren.

D66 en Groenlinks hopen, dat bij het opnieuw behandeling van het wegenplan begin 2013, ander partijen alsnog tot het inzicht komen dat een veilig Amstelveen alleen kan als er eerst langzamer wordt gereden. Het wegencategoriseringsplan werd bij de raadsvergadering niet aangenomen, maar aangehouden tot de eerst volgende raadsvergadering in 2013.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.