Bijgewerkt: 30 november 2021

D66 en PvdA willen de 'Serious Request' actie in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-/ PvdA-Amstelveen
27-01-2014

3FM glazen huis naar Amstelveen

De fracties van D66 en PvdA in Amstelveense gemeenteraad willen het glazen huis van 3FM, met de 'Serious Request' actie, naar Amstelveen halen. Aankomend jaar staat het glazen huis nog in Haarlem en in 2015 in Heerlen. In de jaren daarna zou Amstelveen volgens de partijen een geweldige locatie kunnen zijn.

De fracties zien, dat de doelstellingen van het project goed aansluiten bij de internationale en sociale oriëntatie van Amstelveen. Daarnaast is de grote toestroom van bezoekers en deelnemers ontzettend goed voor de lokale economie. Bij de ‘Serious Request’ actie van 3FM sluiten enkele bekende Nederlandse DJ’s zich een week op in een glazen huis. Door middel van (ludieke) acties en donaties voor muziekaanvragen wordt er geld ingezameld voor een goed doel.

Foto Amstelveen
(Foto D66-Amstelveen - 2014)

Esther Veenboer (PvdA) en Anne-Mieke van der Vet (D66) op het Stadsplein van Amstelveen


PvdA-raadslid Esther Veenboer: ‘Het is natuurlijk geweldig om te zien, dat de 3FM-actie elk jaar meer geld ophaalt. Het afgelopen jaar in Leeuwarden bijna 12,5 miljoen euro voor het goede doel. Het zou toch geweldig zijn als wij mensen elders in de wereld kunnen helpen en dan ook nog Amstelveen goed op de kaart kunnen zetten.’

De fracties benadrukken, dat voor hen het doel van de actie, namelijk het stimuleren van een goed doel bovenaan staat als reden om dit sociale initiatief te ondersteunen. Ook de saamhorigheid die het in een stad en in de omgeving daarvan teweeg brengt is een bijkomend voordeel volgens D66 en PvdA.Een ander geweldig effect van de ‘Serious Request’ actie is de uitwerking van de grote hoeveelheid bezoekers van het evenement op de lokale economie. D66-burgerraadslid Anne-Mieke van der Vet: ‘’Toen het glazen huis in Enschede stond twee jaar geleden, werden de totale opbrengsten voor de lokale economie op 10 miljoen euro extra geschat. De door de gemeente gemaakte kosten vielen toen volledig in het niet bij de opbrengsten.

De komst van het glazen huis is daarom niet alleen goed voor hulpbehoevende elders, maar ook voor onze economie, werkgelegenheid en ondernemers hier in Amstelveen.’ De fracties zullen tijdens de raadsvergadering van begin februari voorstellen de komst van het initiatief naar Amstelveen te onderzoeken.

3FM Serious Request (vaak verkort tot Serious Request) is een jaarlijks terugkerende actie van de Nederlandse radiozender 3FM, waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Rode Kruis. Drie dj's zijn zes dagen (in 2004 vijf dagen) opgesloten in het glazen huis en eten gedurende die periode niet. Tegelijkertijd draaien ze dag en nacht, in ruil voor een donatie, verzoeknummers voor luisteraars. Verder worden bekende Nederlanders ingezet en worden er dingen geveild.

De actie wordt sinds 2004 gehouden. De actie vindt zelf plaats in de week voor Kerstmis. Na de actie wordt de Top Serious Request uitgezonden, waarin de aangevraagde platen nog een keer gedraaid worden. In 2013 stond het glazen huis in de Friese hoofdstad Leeuwarden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS