Bijgewerkt: 3 december 2021

D66 is bezorgd om toekomst van de Amstelveense taxi's

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
30-01-2013

Verschillende Amstelveense taxichauffeurs zijn zeer bezorgd over de invoering van een nieuwe Amsterdamse taxiverordening die zal ingaan op maandag 1 april 2013. De verordening behelst de komst van grote Amterdamse taxiorganisaties, zogenoemde TTO’s, waar minimaal honderd chauffeurs bij aangesloten moeten zijn.

De chauffeurs die bijvoorbeeld niet aan de regels betreffende goed gedrag voldoen, de toekomstige leges te hoog vinden, of gewoon niet in groepsverband willen samenwerken vallen in de toekomst buiten de boot en mogen niet meer op de bekende Amsterdamse standplaatsen klanten ophalen .

Ook zijn Amstelveense chauffeurs vanaf 1 april niet meer welkom op Amsterdamse standplaatsen. D66-raadslid Becker en D66-burgerraadslid Van der Steenhoven maken zich daarom zorgen over de toekomst van de lokale taximarkt.

becker Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Michel Becker, raadslid van D66-Amstelveen


De Amsterdamse gemeenteraad koos eind 2012 voor een nieuwe weg op het gebied van handhaving van de taximarkt. Geluiden over criminaliteit, oneerlijke concurrentie en geweldsdelicten bleken de druppel voor het Amsterdamse bestuur. “De gekozen oplossing van Amsterdam ligt voor de hand en kent zeker goede aspecten.

Het is alleen jammer dat bij de ontwikkeling van het nieuwe beleid geen rekening is gehouden met eventuele toekomstige problemen van dat beleid in buurtgemeenten” aldus D66-raadslid Michel Becker. De democraten willen dat het college gaat kijken naar oplossingen om de Amstelveense chauffeurs in moeilijke tijden niet volledig buiten werk te plaatsen.

 “Amstelveense chauffeurs kunnen niet meer naar Amsterdam, terwijl de Amsterdamse chauffeurs die in Amsterdam niet meer kunnen rijden, allicht zullen uitwijken naar Amstelveen.

taxis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Drie taxi's van verschillende taxibedrijven wachten voor de Schouwburg Amstelveen op de klanten op 30 januari 2013


De problemen die Amsterdam probeert op te lossen, zouden zo wel eens kunnen verplaatsen naar Amstelveen.” Zo vult D66-burgerraadslid Van der Steenhoven aan. Eventuele oplossingen zouden  kunnen liggen in het verruimen van de Amsterdamse taxiverordening naar Amstelveens grondgebied of de ontwikkeling van een eigen Amstelveense taxiverordening.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS