Bijgewerkt: 29 juni 2022

D66 is blij met de verruiming van de winkeltijdenwet

Nieuws -> Politiek

Bron: Thierry van Es D66
14-05-2013

D66 is verheugd, dat gemeenten voortaan zelf kunnen bepalen, of en hoe vaak winkels op zondag open mogen. Ook in Amstelveen gaat de vlag uit. De initiatiefwet van de partij samen met GroenLinks is vandaag 14 mei 2013 ondersteund door in ieder geval VVD en PvdA in de Eerste Kamer.

Daarmee is er een meerderheid voor de initiatiefwet om gemeenten zonder bemoeienis vanuit het Rijk te laten beslissen, of winkels het gehele weekend open mogen. Ondernemers mochten in veel gemeenten tot nog toe slechts op een beperkt aantal aangewezen zondagen per jaar hun deuren van het slot halen. Gemeenten kunnen nu beter tegemoet komen aan de wensen van consumenten, huishoudens en ondernemers.

Het aanpassen en verruimen van de winkeltijdenwet stamt al uit 1985, op initiatief van D66-Kamerlid Louise Groenman. In 1996 leidde dit tot 12 koopzondagen per jaar. Zo zorgt verruimde zondagopenstelling voor hogere inkomsten voor ondernemers en genereert het economische groei en banen.

Indiener Kees Verhoeven vanuit de Tweede Kamer(D66): “We zijn al ruim 20 jaar bezig om de winkeltijden te verruimen. Nu is het eindelijk gelukt. Gemeenten kunnen zelf beslissen over hun winkeltijden. Ondernemers zullen er blij mee zijn en veel mensen die op zondag boodschappen willen doen ook. Daarbij geeft het de economie en werkgelegenheid een extra energie.”

Amstelveen

Fractievoorzitter Maaike Veeningen D66 Amstelveen: “Uit onderzoek is gebleken, dat 70% van onze inwoners voorstander van meer koopzondagen is. Nu kunnen ondernemers in Amstelveen alle zondagen open, gebaseerd op de lokale situatie en lokale behoefte van bedrijven en consumenten. “

Veeningen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Maaike Veeningen fractievoorzitter van D66-Amstelveen


D66 is trots op het bereiken van dit resultaat. Zaterdag 18 mei 2013 houdt de partij in Amstelveen een koopzondagenactie om aandacht te vragen voor de verruiming van de winkeltijdenwet.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.