Bijgewerkt: 28 november 2022

D66 maakt zich zorgen om parkeren in Kostverlorenhof

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
28-02-2013

Tijdens het vierwekelijks bezoek aan de Amstelveense wijken viel het D66 op zaterdag 16 februari 2013 in Kostverloren op, dat er veel klachten over het parkeren en de verkeersveiligheid leven. In schriftelijke vragen aan het College maakt D66 zich  komende week sterk voor bewoners en winkeliers, die de laatste tijd veel last hebben van parkerende (tram) forenzen.


Grotere kaart weergeven De Florence Nightingalelaan in Kostverlorenhof op een rustig moment

Met de komst van nieuwe starterswoningen in een nabij gelegen kantoorgebouw zal dit probleem alleen nog maar groter worden. Op parkeerplaatsen met vrij parkeren is de druk hoog. Daardoor parkeren bewoners steeds vaker met een vergunning op betaald parkeerplaatsen. Hierdoor worden de winkeliers gedupeerd, er blijven voor hun klanten, die kort willen parkeren, geen plaatsen over.

Lex Hendriksen, verkeersdeskundige en D66- raadslid: ‘ Het wordt tijd om de parkeersituatie in Kostverloren aan te passen aan de veranderde realiteit, namelijk dat (tram) forenzen een grote druk leggen op parkeerplaatsen voor winkelend publiek en bewoners.

Wij denken daarbij aan de introductie van bewoners-zones (vergunningparkeren) en het introduceren van blauwe zones voor kort parkerend winkelpubliek .‘Om olievlekwerking langs de Beneluxbaan te voorkomen  zou dit beleid overigens ook uitgerold kunnen worden op andere plaatsen, waar te hoge parkeerdruk wordt ervaren.’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.