Bijgewerkt: 6 december 2021

D66 redt Amstelveens Poppentheater

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
16-11-2010

De fractie van D66 heeft afgelopen woensdag bij de behandeling van de bezuinigingen voor de komende jaren, de verplaatsing van het Poppentheater naar de Schouwburg weten te voorkomen.

de Leur Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Catharina de Leur fractievoorzitter van D66 tijdens de raadsvergadering over de begroting op 10 november 2010


Fractievoorzitter Catharina de Leur is er zeer blij mee, dat vrijwel alle andere fracties D66 hebben gesteund om het Poppentheater op de huidige locatie te behouden. De Leur: “Het Amstelveens Poppentheater wordt van heinde en verre bezocht en dat heeft te maken met de sfeer die het kleinschalige theater uitademt. D66 vreesde, dat een verplaatsing naar de Schouwburg de doodsteek voor het Poppentheater zou betekenen. Ik ben blij, dat we dit unieke theater op deze unieke locatie kunnen behouden.”

D66 verkreeg ook de toezegging van het college, dat het voorstel ter verzachting van de cultuurbezuinigingen van 300.000 in een later stadium zal terug keren. De culturele instellingen kunnen zo alsnog profiteren van de opbrengst van een meer commerciële invulling van de cultuurstrip.

Naast de redding van het Poppentheater en de verzachting heeft D66 er voor gezorgd, dat de speelbadjes kunnen worden behouden en er geen bezuinigingen plaatsvinden op de schooltuinen, Elsenhove en P60.

Een bezuiniging op het groen van € 1.000.000 heeft de partij helaas niet tegen kunnen houden, ondanks het voorstel van D66 om de bevolking een uitspraak te laten doen over de noodzaak van deze bezuiniging.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.