Bijgewerkt: 3 december 2021

D66 wil dat AM Match meer doet voor Amstelveners zonder baan

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
02-07-2020

Mensen die niet vanzelfsprekend zelf een baan kunnen vinden worden hard geraakt door de corona crisis. D66 wil de kansen op betaald werk voor deze mensen vergroten. De democraten willen het werk- en re-integratiebedrijf van de gemeente – AM Match – meer gebruiken als banenmotor om dit voor elkaar te krijgen. Hun voorstel hierover is op 1 juli door de gemeenteraad aanvaard.

Juíst nu Amstelveners zonder baan helpen. De gevolgen van coronamaatregelen op werknemers, ondernemers en maatschappelijke instellingen zijn immens. Bedrijven vallen om, Zzp'ers zitten zonder werk thuis en werknemers die zonder de coronacrisis al om extra aandacht vroegen, verliezen de komende tijd sneller hun baan. Bijvoorbeeld jongeren, mensen met tijdelijke contracten én mensen met een beperking. D66-Amstelveen heeft bij de gemeenteraad van 1 juli 2020 opgeroepen om juist nú meer voor deze Amstelveners te doen, zodat zij aan werk komen en hun banen behouden. 'Zoals iedere crisis vergroot de coronacrisis bestaande ongelijkheid. Nu zal niet iedere baan zal behouden blijven. Die realiteit zien wij onder ogen. Maar we moeten wel juist nú alles op alles zetten om Amstelveners die het moeilijkst aan werk komen, te helpen. Niet alleen met inkomenssteun, maar ook met om- en bijscholing en het vinden van een nieuwe baan.' aldus Saloua Chaara, D66-Amstelveen raadslid.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Screenshot van de raadsvergadering met een paar raadsleden van Amstelveen op 1 juli 2020. De vergadering werd met de applicatie Microsoft Teams online uitgezonden. Er werden verschillende merken webcams en microfoons en vaak verkeerde instellingen gebruikt en daardoor was de kwaliteit van de beelden en het geluid onder de maat


D66 wil via AM Match meer baankansen. Daarom wil D66 AM Match, het werk- en re-integratiebedrijf van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn hier meer voor meer benutten. 'AM Match heeft de afgelopen jaren voor veel werkgevers en inwoners het verschil gemaakt. Door werkgevers te helpen aan voldoende medewerkers, door mensen naar werk te begeleiden en door zélf banen te bieden. Bijvoorbeeld banen in de schoonmaak, het groenonderhoud en werk op het gebied van etiketteren, stickeren, verpakken.' zegt Chaara. De D66’ers willen dat er grondig gekeken wordt naar hoe AM Match voor Amstelveners meer kansen op werk kan creëren. Bijvoorbeeld door andere diensten aan te bieden, zoals een combinatie van werkervaringsplaatsen en opleidingen óf door in de eigen organisatie zélf meer banen te creëren. De fractie heeft het college van burgemeester en wethouders gevraagd om de kansen voor meer banen snel in kaart te brengen en hier met de gemeenteraad over in gesprek te gaan. Deze oproep werd door de gemeenteraad gesteund.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS