Bijgewerkt: 8 december 2021

D66 wil geen weg dwars door de Bovenkerkerpolder

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
20-09-2011

D66-Amstelveen is bezorgd, dat binnen de provincie Noord-Holland en de Stadsregio Amsterdam wordt gesproken over een nieuwe verbindingsweg tussen de N201 en de A9 dwars door de Bovenkerkerpolder.

De structuurvisie voor Amstelveen die op woensdag 21 september 2011 in de gemeenteraad behandeld wordt, sluit een dergelijke weg door de Bovenkerkerpolder niet expliciet uit. D66 vindt de structuurvisie de aangewezen plaats om als Amstelveen hierover een duidelijk standpunt in te nemen.


Grotere kaart weergeven De Bovenkerkerpolder. Het voornemen van de Provincie Noord Holland is, om dwars door en langs de Bovenkerkerpolder een verbindingsweg te maken tussen de N201 ter hoogte van de Zijdelweg en de A9, ter hoogte van het KPMG hoofdkantoor

De fractie zal daarom in de komende raadsvergadering een motie indienen waarin zij het college oproept zich in de structuurvisie expliciet tegen een verbindingsweg tussen de N201 en de A9 uit te spreken.

Raadslid Maaike Veeningen: 'D66 staat voor het behoud van het open en groene karakter van de Bovenkerkerpolder. Een verbindingsweg door de Bovenkerkerpolder zou onherstelbare schade toebrengen aan dit open en groene gebied. Dat is voor D66 niet acceptabel.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.