Bijgewerkt: 3 december 2021

D66 wil raadhuis van Amstelveen open in het weekend

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
10-01-2013

D66 heeft het college verzocht na te gaan, of de openingstijden van het raadhuis flexibeler kunnen. De democraten vinden de huidige openingstijden niet aansluiten bij de wensen van de inwoners van Amstelveen. In navolging van een aantal andere gemeenten zou D66 graag vaker openstelling in het weekend en ’s avonds zien.

Verruit de meeste gemeenten in Nederland hebben openingstijden van maandag t/m vrijdag, overdag. Ook de gemeente Amstelveen kan zich in dat rijtje scharen, met uitzondering van de donderdagavond. Dan is het raadhuis open tot half acht ‘s avonds.

d66 Amstelveen
(Foto D66-Amstelveen - 2013)

Harmen van der Steenhoven, fractie-assistent en burgerraadslid met Maaike Veeningen, fractievoorzitter van D66-Amstelveen voor het raadhuis van Amstelveen


Gemeenten als Leiden, Eindhoven en Zoetermeer zijn echter ook al op de zaterdagochtend, of op andere avonden dan de donderdagavond geopend. D66-burgerraadslid van der Steenhoven: “D66 is voorstander van flexibeler openingstijden. Veel Amstelveners werken fulltime. Zij moeten vrij nemen van hun werk om bijvoorbeeld een rijbewijs aan te vragen. D66 vindt, dat mensen ook buiten werktijden op het raadhuis terecht kunnen, op de momenten, dat daar de meeste behoefte aan is. .”

De democraten willen onder andere laten onderzoeken, wat het kost om op verschillende dagen (langer) open te zijn, maar kijken ook naar de besparingen door te sluiten op rustigere momenten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS