Bijgewerkt: 6 december 2021

D66 wil ruimere openingstijden in Winter Village Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelven
05-12-2016

De fractie van D66-Amstelven heeft bij de commissievergadering van 1 december 2016 het college van B en W opgeroepen om met de organisatie van de Kerstmarkt en Unibail-Rodamco in gesprek te gaan over een verruiming van de openingstijden voor de chalets op de Kerstmarkt in Amstelveen, zodat deze ook in avond geopend kunnen zijn.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Tawros Aslanjan gemeenteraadslid van D66-Amstelveen spreekt tijdens de commissievergadering Algemeen Bestuur en Middelen op 1 december 2016


Verrijking voor het Stadsplein. D66-Amstelveen is al jaren voorstander van een bruisender Stadsplein en moedigt initiatieven, zoals de Kerstmarkt dan ook van harte aan. De Winter Village trekt veel bezoekers, met name in het weekend. D66 verbaast zich echter wel over de openingstijden van de chalets op de Kerstmarkt. Deze mogen dagelijks tot 18.00 uur geopend zijn (op donderdag tot 21.00). “De charme van een Kerstmarkt zit hem juist in het feit, dat er ook ’s avonds wat te beleven valt voor bezoekers”, aldus D66-woordvoerder economische zaken Tawros Aslanjan.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Een sfeervol houten chalet op het Stadsplein tijdens de Winter Village Amstelveen


Ook diverse lokale ondernemers, die de chalets exploiteren, hebben aangegeven voorstanders te zijn van ruimere openingstijden. De ondernemers worden nu verplicht om hun chalets om 18.00 uur te sluiten, terwijl er op dat moment nog veel bezoekers aanwezig zijn op de Winter Village. Daarnaast geven de ondernemers aan, dat het openstellen van de Kerstmarkt in de avonduren ook bezoekers uit de regio kan trekken.

Top 10. Winter Village Amstelveen staat in de top 10 leukste Kerstmarkten in en om Amsterdam. “Het is goed om te zien, dat de Winter Village Amstelveen is uitgeroepen tot een van de leukste kerstmarkten in de metropoolregio. Wat is er dan mooier dan om dit succes te vieren door langer open te gaan, zodat nog meer mensen plezier kunnen beleven van deze kerstmarkt.” -aldus raadslid Tawros Aslanjan. De fractie van D66-Amstelveen hoopt dan ook, dat na deze succesvolle 1ste editie, de Kerstmarkt een terugkerend jaarlijks evenement wordt in Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.