Bijgewerkt: 25 juli 2024

D66 wil snel opiniepeiling parkeerbeleid Randwijck

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
26-11-2012

D66-Amstelveen wil, dat het college een enquête organiseert over het al dan niet invoeren van vergunninghouderparkeren in Randwijck. Een jaar geleden is in Amsterdam Buitenveldert betaald parkeren ingevoerd. Sindsdien kent Randwijck, dat aan Buitenveldert grenst, een grote parkeerdruk.


Grotere kaart weergeven Gezellig parkeren aan de Henegouwselaan in Randwijck, Amstelveen

Een recente parkeerdrukmeting bevestigt, dat er sprake blijft van parkeeroverlast sinds invoering van het betaald parkeren in Amsterdam. D66 vindt dat de bewoners zich nu moeten kunnen uitspreken over het al dan niet invoeren van vergunningen voor bewoners in Randwijk door middel van een enquête.

Randwijck wordt al een jaar geteisterd door verschuiving van parkeeroverlast van Buitenveldert naar de Noord-Amstelveense wijk. De democraten vinden dat, voor over gegaan wordt op een vorm van parkeerregulering, er eerst gekeken moet worden naar draagvlak in de wijk.

D66-raadslid Hendriksen: "D66 vindt, dat bewoners zelf het beste kunnen bepalen, of ze in hun buurt behoefte hebben aan betaald parkeren met een vergunningsysteem. Daarom wil D66 dat het college nu eerst nagaat, wat de bewoners van Randwijck zelf willen"

Volgende week dinsdag zal Hendriksen in de commissie Ruimte, Wonen en Natuur aan de wethouder vragen, of hij bereid is snel een enquête op te zetten. “bewoners hebben geen zin om nog een jaar te moeten wachten voordat er duidelijkheid komt over eventueel te nemen maatregelen', aldus raadslid Hendriksen. D66 zou graag zien dat dit onderwerp de hoogste prioriteit krijgt van het college van B en W. Zo vinden de democraten, dat voor de zomer meer duidelijkheid moet zijn voor bewoners van Randwijck.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.