Bijgewerkt: 29 november 2022

Dank Amstelveen voor het vertrouwen!

Nieuws -> Politiek

Bron: Herbert Raat
20-03-2022

raat Amstelveen


Herbert Raat (VVD) wethouder schrijft erover op zijn weblogDe VVD is en blijft de grootste partij. Dit was de uitkomst deze week van de gemeenteraadsverkiezingen. Dank Amstelveen voor het vertrouwen. We gaan nu weer aan de slag om een goed en stabiel college te vormen.

Opluchting . Voor mij waren dit spannende verkiezingen waar de uitkomst allerminst vast stond. Ook gaf het campagnevoeren met alle ellende in de Oekraïne een dubbel gevoel (lees HIER). Dat we niet meer zetels zouden winnen was vooraf wel duidelijk. Bovendien zaten collega partijen in een goede flow, zowel landelijk als lokaal. Felicitaties voor alle partijen die zetels gewonnen hebben. Voor mij was de opluchting woensdag groot dat we ondanks een verlies van zetels toch nog met ruim 20% van de stemmen en 8 zetels de grootste bleven.

Versplintering. Ook in Amstelveen zijn er meer partijen bij gekomen zoals in veel gemeenten in Nederland (lees HIER). Inmiddels zijn er 12 partijen in de gemeenteraad waarvan 4  partijen met 1 zetel en drie met 2 zetels. Daar kun je alles van vinden, maar dit is de uitkomst van de verkiezingen. Ik ga mijn best doen om met alle partijen en raadsleden er weer het beste van te maken voor Amstelveen. Ook de aankomende vier jaar ben ik voor u allen te bereiken via h.raat@amstelveen.nl Voor de uitslag van de verkiezingen zie HIER (pdf 49 pagina’s).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.