Bijgewerkt: 16 april 2024

Dank Kees Noomen!

Nieuws -> Politiek

Bron: Herbert Raat
31-03-2023

Deze week is Kees Noomen teruggetreden als fractievoorzitter van de VVD Amstelveen. Meer dan 12 jaar heeft hij de grootste fractie van de gemeenteraad geleid. Onze samenwerking is altijd heel goed geweest, elke ochtend belden we over de laatste stand van zaken en hadden aan een half woord genoeg. Inmiddels zijn we vrienden geworden en dat is bijzonder in de politiek.

raat Amstelveen


Herbert Raat (VVD) wethouder schrijft erover op zijn weblog


Vernieuwing en ervaring. Gelukkig blijft Kees wel lid van de VVD-fractie, die nu geleid wordt door Jet Smit. We hebben in deze raadsperiode veel nieuwe mensen erbij gekregen in de VVD-fractie. Daarom is het zo belangrijk dat Kees behouden blijft voor de club. Zo houden we een goede balans tussen vernieuwing en ervaring.

Foto Amstelveen
(Bron VVD-Amstelveen - 2019)

Minister-president Mark Rutte ten midden van wethouder Herbert Raat (l) en fractievoorzitter Kees Noomen (r) op 20 mei 2019 in Breukelen

Belangrijkste politieke moment. Wij zijn in 2006 samen begonnen in fractie van de VVD. Allebei met een verschillende achtergrond. Kees als directeur van Coster Diamonds en ik werkte toen als voorlichter bij de gemeente Amsterdam. Ons belangrijkste politiek moment kwam in 2009. Het toenmalig college van B en W liet weten dat er 30 miljoen euro gereserveerd moest worden om de risico’s af te dekken voor de tunnel van de A9. Dit betekende einde oefening voor de vernieuwing van schoolgebouwen die hun langste tijd gehad hadden zoals bijvoorbeeld de Roelof Veenemaschool en Michiel de Ruyterschool.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Kees Noomen tijdens een commissievergadering in 2020

Het tij gekeerd. Voor ons was dit onverteerbaar (lees HIER), als jonge vaders zagen we elke dag hoe nodig het was dat de kinderen en leerkrachten niet de dupe moest worden van een (prestige) project dat financieel niet te dragen was voor onze gemeente. Als woordvoerders financiën en onderwijs zijn we aan de slag gegaan om dat te veranderen, met de steun van toenmalig fractievoorzitter Hans Bulsing.  Het heeft ons toe bijna onze plek in het college gekost (lees HIER), maar gelukkig hebben we met andere partners in de gemeenteraad het tij kunnen keren.

Dank Kees voor de samenwerking, de gezelligheid en je inzet voor Amstelveen! Ik hoop dat we elkaar elke ochtend blijven bellen om bij te praten.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.