Bijgewerkt: 28 november 2022

De 83ste Boekenweek in Nederland

Nieuws -> Cultuur

Bron: Bibliotheek Amstelland/Libris Venstra
26-02-2018

Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is Natuur. Griet Op de Beeck schrijft het Boekenweekgeschenk, Jan Terlouw schrijft het Boekenweekessay 2018.

In het kader van de Boekenweek 2018 presenteren de Bibliotheek Amstelland en boekhandel Libris Venstra: Schrijvers live: Alex Boogers & Laura van der Haar op donderdag 15 maart 2018  19.30-22.30 uur Stadsplein Amstelveen. De Boekenweek 2018 wordt in Amstelveen gevierd met een avondvullend tweeluik rond bestsellerauteur Alex Boogers en debutante Laura van der Haar. Zangeres Lorrèn omlijst de avond muzikaal. De organisatie is in handen van boekhandel Libris Venstra en de Bibliotheek Amstelland.

Alex Boogers (1970) is uitgegroeid tot een bestsellerauteur met een grote schare fans. In de boeken van Boogers gaan de karakters vaak letterlijk en figuurlijk vechtend door het leven. Daarnaast heeft literatuur niet zelden een hoofdrol als een venster op een beter leven. Alex Boogers schrijft verhalen vol indringende tegenstelling en levensechte karakters. De Rotterdamse auteur brak door bij het grote publiek met de roman Alleen met de goden, welke in 2015 verscheen. Het boek won de Nederlandse Boekhandelsprijs 2016 en werd genomineerd voor de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2016. Ook zijn nieuwe roman Onder een hemel vol sproeten is goed ontvangen. Boekhandelaar Remco Houtepen van Libris Venstra noemt het ‘een Boogers in het kwadraat’ en we zijn daarom bijzonder verheugd dat hij over dit boek en zijn schrijverschap komt vertellen.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2018)

Alex Boogers, Lòrren (foto Hans Speekenbrink) en Laura van der Haar (foto Robin de Puy)Laura van der Haar (1982) mag je gerust veelzijdig noemen. Ze is schrijfster, dichteres, radiomaakster en archeologe. Ze won het Nederlands kampioenschap Poetry Slam en debuteerde als dichter met de bundel Bodemdrang, met daarin een groot aantal nieuwe woorden. Ze maakt de podcast Het Volkskrantgeluid, schrijft voor De Speld, Vice, een veilinghuis en over haar hondje Takkie in de verhalenbundel ‘onze dieren’ en op Facebook. Vanavond zal ze geïnterviewd worden over haar debuutroman Het Wolfgetal (verschijningsdatum: 5 maart 2018), een verontrustend donkere vertelling over een vriendschap tussen jonge meisjes.

Zangeres Lòrren (1992) werd als Lorren Rettich in Tel Aviv geboren. Ze trad onder meer op als zangeres bij de evenementen van Wicked Jazz Sounds en bracht twee albums uit, Land of Possibilities (2017) en Shades of Blue (2015). Op www.lorrenmusic.com  krijg je een indruk van haar uitzonderlijke zangkwaliteit. Praktische info: Donderdag 15 maart 2018 19.30 - 22.30 uur de Bibliotheek Stadsplein Amstelveen. Prijs € 12,50. Pashouders van de bibliotheek € 10,00. Alle prijzen zijn inclusief een drankje. Kaarten voor de lezing zijn te koop in een van de Amstelland bibliotheken of op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.