Bijgewerkt: 8 december 2021

De Amstelveense politiek wil de tijdelijke verruiming van het terrassenbezoek verlengen

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-, D66-, AVA en CDA-Amstelveen
21-08-2020

Op 19 mei 2020 besloot de college van B en W van Amstelveen de horeca ondernemers in Amstelveen een tijdelijke verruiming van terrassen toe te staan en dat te gedogen tot en met 31 oktober 2020. Dit besluit had natuurlijk alles te maken met de zgn. corona-crisis die veel ondernemers en in dit geval de Horeca ondernemers hard hebben getroffen.

Het besluit kwam als een zegen voor de horeca-ondernemers op verschillende plekken in Amstelveen en met name in het Stadshart gaf dit, vanwege de grote ruimte die daar beschikbaar is, een welkome mogelijkheid om verloren omzetten enigszins goed te maken. De ondernemers zijn de gemeente daar zeer erkentelijk voor en maken daar, met inachtneming van alle RIVM regels, veelvuldig gebruik van.

Foto Amstelveen
(Bron VVD-Amstelveen - 2020)

Vlnr.: Remco Snoek (VVD-Amstelveen, Michel Becker Actief voor Amstelveen en Tawros Aslanjan (D66-Amstelveen) op het Stadsplein van Amstelveen


Wat nu blijkt is dat door deze verruiming van de terrassen er een enorme verlevendiging en verleuking optreedt op met name het Stadshart van Amstelveen, die door velen groots wordt gewaardeerd en dat het Stadshart als winkel- uitgaans- en verblijfsgebied voor bewoners, bezoekers en ondernemers een flinke boost heeft gekregen. Wij kunnen nu al spreken van een groot succes voor het Stadshart, maar ook zeker voor het Dorpsplein en de Amstelzijde en eigenlijk dus voor heel Amstelveen.

De partijen VVD, D66, AVA en CDA slaan daarom de handen ineen om deze effecten van de verruiming van de terrassen voor Amstelveen ook te behouden na de gedoog-periode tot en met 31 oktober 2010. Wij roepen het college van B en W dan ook op voorstellen te onderzoeken en voor te bereiden, waardoor de verruiming van de terrassen op het Stadshart, Dorpsplein en Amstelzijde zouden kunnen blijven bestaan voor Amstelveen in de toekomst.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.