Bijgewerkt: 27 november 2021

De Bosrandbrug is vaker open gedurende de ochtend- en avondspits

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
22-11-2019

Het baart de VVD-Amstelveen grote zorgen dat de Bosrandbrug meerdere keren in de ochtend- en avondspits geopend wordt. Arjan Gerritsen raadslid van de VVD: 'Voor de hardwerkende forens die naar het werk gaat of daar van terugkeert, is dit misschien wel het meest frustrerende moment van de dag. Vooral als je achteraan moet sluiten in een file die bij een brugopening in rap tempo uitgroeit tot enorme proporties.' De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van B en W, waarin zij het College verzoekt een brief te sturen aan de verantwoordelijke: de provincie Noord-Holland. Wat de VVD betreft heeft deze brief één duidelijke boodschap: de Bosrandbrug niet meer open tijdens de ochtend- en avondspits.

Foto Amstelveen
(Foto Arjan Gerritsen - 2019)

Lange file voor de openstaande Bosrandbrug op dinsdagochtend 19 november 2019 8 uur 47


Op de Amstelveense wegen is het druk in het verkeer. De in- en uitvalswegen worden in de ochtend- en avondspits intensief gebruikt door het autoverkeer. Amstelveen is gezegend met drie aansluitingen op de A9, waarvan één feitelijk niet in de gemeente zelf ligt. Deze aansluiting Aalsmeer is vanuit Amstelveen te bereiken via de Bosrandweg (N231). Na de recente opknapbeurt en de uitbreiding van de bestaande rotonde vlak voor de Bosrandbrug, wordt de route weer veelvuldig gebruikt. Het baart de VVD-Amstelveen grote zorgen dat deze Bosrandbrug meerdere keren in de ochtend- en avondspits geopend wordt om beroepsvaart te laten passeren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

Arjan Gerritsen raadslid van de VVD-Amstelveen


De brugopenstelling leidt tot forse files vanuit alle richtingen, terwijl het al bijzonder druk is op de wegen in de omgeving. De file slaat soms terug tot op de kruising Legmeerdijk – Beneluxbaan. De vertraging is enorm en na sluiting van de brug kost het geruime tijd om het verkeer weer soepel te verwerken. ‘Er zijn momenten dat de brug in de spits tot zes minuten open staat. Dat is nog exclusief de tijd die de brug nodig heeft om te openen en sluiten. 'Dat is echt veel te lang en funest voor de doorstroming en de bereikbaarheid', aldus Arjan Gerritsen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS