Bijgewerkt: 8 februari 2023

De GGD-Amsterdam begint versneld met de boosterprik

Nieuws -> Gezondheid

Bron: GGD-Amsterdam
21-11-2021

De GGD-Amsterdam begint versneld met de boosterprik. Mensen die geboren zijn in 1936 of eerder ontvangen als eerste een uitnodiging. Zodra u de uitnodiging heeft ontvangen, kunt u een afspraak maken.

Afspraak maken voor uw boosterprik. Bent u geboren in 1936 of eerder en krijgt u de uitnodiging voor de boosterprik in de bus? Dan kunt u meteen een afspraak maken en snel terecht voor een vaccinatie bij een locatie bij u in de buurt. U kunt uw afspraak maken. Online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl (met DigiD). Telefonisch via het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer 0800-7070 (dagelijks van 08.00 - 20.00 uur).

Extra bescherming. De boosterprik is een extra prik bovenop de eerdere basisvaccinatie(s). De prik helpt uw afweersysteem, zodat u goed beschermd blijft tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopname door het coronavirus. De booster is een mRNA-vaccin, dus BioNTech/Pfizer of Moderna. Het maakt niet uit welk vaccin u eerder heeft gekregen. U kunt niet zelf kiezen welk vaccin u krijgt.Voorwaarden. GGD Amsterdam prikt mensen van 60 jaar en ouder die zelfstandig naar de priklocatie kunnen komen. De oudste ouderen zijn als eerste aan de beurt. Er zijn een aantal voorwaarden voor de boosterprik:

-U bent 60 jaar of ouder en u heeft een uitnodiging voor de boosterprik ontvangen.

-U kunt deze extra prik pas halen vanaf 6 maanden na uw laatste coronavaccinatie (en het moment waarop u dus volledig gevaccineerd was). Of 6 maanden na uw laatste besmetting met covid-19.

-U bent thuiswonend. Als u in een zorginstelling woont, hoeft u geen contact op te nemen met GGD Amsterdam. U krijgt dan een uitnodiging via uw instelling en wordt daar gevaccineerd.

-U krijgt uw extra prik twee weken voor of twee weken na een eventuele griepprik.

Partner mee? Als uw partner mee wilt komen voor de boosterprik, probeert de GGD daarbij te helpen. Maak in dat geval de afspraak telefonisch en geef aan dat u samen wilt komen. Uw partner moet 60 jaar of ouder zijn. En voor uw partner geldt uiteraard ook dat de laatste volledige coronavaccinatie of besmetting met covid-19 een half jaar geleden moet zijn.

Boosterprik voor zorgpersoneel. Mensen in de zorg die direct contact hebben met patiënten, krijgen ook een boosterprik aangeboden. Op de website van de Rijksoverheid staat hoe dit wordt georganiseerd

Meer informatie. Meer informatie over de boosterprik vindt u de websites van het RIVM en de Rijksoverheid. Of lees de Q&A van GGD GHOR Nederland.  Coronavaccinatie in Amsterdam  Vaccinatielocaties van GGD Amsterdam


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.