Bijgewerkt: 3 juli 2022

De GroenLinks-Amstelveen fractie zoekt een assistent

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
06-05-2013

De fractie van GroenLinks in de Amstelveense gemeenteraad is op zoek naar een fractie-assistent. De fractie bestaat uit vijf gemeenteraadsleden en twee burgerraadsleden. Axel Boomgaars is de fractievoorzitter.

De GroenLinks-fractie is actief op alle beleidsterreinen en probeert zo goed mogelijk zichtbaar te zijn. Daarom trachten we regelmatig aandacht te genereren in de verschillende media, houden we actief onze website bij en zijn zowel de fractie als afzonderlijke fractieleden actief op Facebook en Twitter. 

Functieomschrijving:

Zoals de naam al suggereert, assisteert een fractie-assistent de fractie. Dat bestaat onder andere uit het maken van een besluitenlijst van de fractievergaderingen. Daarnaast desgewenst het verrichten van hand-en-spandiensten voor de fractie, zoals het helpen opstellen van persberichten, het uitzoeken van vragen, het beheren van de sociale media, het actief bijdragen aan (permanente) campagnes en het opstellen van moties, amendementen, vragen en initiatiefvoorstellen.

groenlinks Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De raadsleden van GroenLinks-Amstelveen tijdens de raadsvergadering in april 2013


Het is de bedoeling, dat je iedere raadscyclus (elke zes weken, negen keer per jaar) twee maandagavonden (van 20.00 tot +- 22.00) vrijhoudt voor het bijwonen en notuleren van de fractievergadering, daarbuiten nog een dagdeel per week beschikbaar bent voor allerlei andere GroenLinks-klussen en dat je de Amstelveense politiek actief volgt. Eigen initiatief wordt gewaardeerd.

Wat wij zoeken:  • Affiniteit met politiek in het algemeen en GroenLinks in het bijzonder.

  • Affiniteit met Amstelveen en haar lokale politiek.

  • Kennis van en ervaring met schrijvend werk.

  • Minimaal HBO denk- en werkniveau.

  • Flexibiliteit, zelfstandigheid en initiatiefrijkheid.


Wat wij bieden:

Een leuke en relatief laagdrempelige manier om het lokale politieke werk van dichtbij mee te maken en je steentje bij de dragen aan hoe GroenLinks zich daarin positioneert. Je levert een essentiële bijdrage in een leuk team die al je persoonlijke inzet waardeert. Je zal door ons ingewerkt worden op de terreinen, waar je nog minder bekend mee bent. De vergoeding bedraagt 140 euro bruto per maand.

Inlichtingen en reageren:

Stuur je CV met motivatiebrief (elk max. één A4) naar fractie@groenlinksamstelveen.nl. Voor vragen, of opmerkingen kan je daar terecht. De sollicitatiecommissie bestaat uit fractievoorzitter Axel Boomgaars, vice-fractievoorzitter Albert Maarse en fractiesecretaris Stieneke Kruijer. De deadline voor aanmelding ligt op maandag 27 mei 2013.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.