Bijgewerkt: 20 juni 2024

De Grote Amsterdamse Kunstkalender 2016

Nieuws -> Cultuur

Bron: Stephanie Rhode
15-12-2015

De Grote Amsterdamse Kunstkalender 2016 toont elke dag het werk van een andere hedendaagse Amsterdamse (en ook Amstelveense) kunstenaar. Deze bijzondere kunstkalender biedt een podium aan gerenommeerde én aanstormende kunstenaars, designers, grafisch vormgevers, illustratoren, dichters, schrijvers, modeontwerpers, fotografen en architecten. Door zijn afwijkende maat en eigentijdse inhoud is deze kalender interessant voor de kunstliefhebber, maar ook voor de Amsterdammer/ Amstelveener die zich wil laten verrassen door het veelzijdige aanbod van de lokale kunsten. De Grote Amsterdamse Kunstkalender is een initiatief van Kantoor Kraaij en wordt uitgegeven door Trichis Publishing. www.groteamsterdamsekunstkalender.nl

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Beeldend kunstenaar Stephanie Rhode opent een tentoonstelling in 2014


Drie kilo aan kunst: De Grote Amsterdamse Kunstkalender 2016 toont op fiks formaat (30 x 34 cm, bijna drie kilo zwaar) elke dag het werk van een hedendaagse Amsterdamse/ Amstelveense kunstenaar. Dit jaar zijn er zelfs 366 pagina's gevuld, want 2016 is een schrikkeljaar. De kalender geeft op een originele manier een overzicht van hedendaagse Amsterdamse kunstenaars en hun werk. Door zijn afwijkende maat en eigentijdse inhoud is de kalender een must have. De werken die in de kalender zijn opgenomen en zijn door een onafhankelijke deskundige redactie geselecteerd. www.trichispublishing.nl  te koop voor € 34,95.

Foto Amstelveen
(Bron Stephanie Rhode - 2015)

De omslag van De Grote Amsterdamse Kunstkalender 2016


Foto Amstelveen
(Bron Stephanie Rhode - 2015)

Een pagina uit De Grote Amsterdamse Kunstkalender 2016


Informatie over het ‘sandhouse-project’: Een gigantisch kunstproject met een levensduur van 12 uur. Alles is vergankelijk, niets blijft zo als het is, zegt de kunstenares Stephanie Rhode. We leven in een tijd, waarin alles steeds verandert, niets kunnen wij vasthouden, niets blijft hoe het was. Het is een proces, dat wij dagelijks beleven, soms ervaren wij het heel bewust, soms gaat het langs ons heen. De kunstenares heeft door het creëren van een gigantisch en tijdelijk kunstwerk, het proces van vergankelijkheid, maar ook van stilstand en beweging, op een eenvoudige manier duidelijk kunnen maken. In 2007 heeft zij meer dan 3000 huizen van zand op het strand van het waddeneiland Langeoog (D) geïnstalleerd. Vervolgens kwam de vloed en nam het kunstproject mee en in een langzaam tempo verdwenen alle huizen, totdat er niets meer van over was. Dezelfde installatie werd in Katwijk aan Zee en in 2014 in Xiamen China herhaald. Film China: www.stephanierhode.nl/ses/?p=613#videos www.stephanierhode.nl


Foto Amstelveen
(Bron Stephanie Rhode - 2015)

De flyer van de tentoonstelling ΦΕΚ +ART in Athene


ΦΕΚ+ART

Ter gelegenheid van het 190-jarig bestaan (1825-2015) van de Griekse Staatsdrukkerij (Ethniko Typografeio) te Athene, is een tentoonstelling met de titel: ΦΕΚ+ART georganiseerd. STEPHANIE RHODE en ELENI TZATZALOS, twee kunstenaars en tevens leden der Nederlandse Kring van Beeldhouwers NKvB, presenteren hun werk aldaar.

De expositie omvat werken van meer dan 35 gerenommeerde kunstenaars, welke geïnspireerd zijn door de geschiedenis, het heden en de toekomst van de Griekse Staatsdrukkerij. Met werken in onder andere papier, drukwerk, porselein en brons scheppen de kunstenaars gezamenlijk een dialoog in de historische ruimte van de gebouwen waar onder andere de Griekse Staatscourant (ΦΕΚ) wordt geproduceerd.De tentoonstelling legt sterk de nadruk op de cruciale rol die een staatsdrukkerij speelt in het functioneren van de rechtsstaat: betrouwbare informatie aan burgers verstrekken over alle belangrijke besluiten van de regering en het openbaar bestuur. De directeur van de Staatsdrukkerij, Dimitrios Papadimitropoulos is vergenoegd met het tot stand komen van deze eerste tentoonstelling en wil alle geïnteresseerden op 17 december 2015, 19.00 uur uitnodigen voor de feestelijke opening samen met de Minister van Binnenlandse Zaken, Panagiotis Kouroublis en de vice-president Christoforos Vernardakis.

Werk van STEPHANIE RHODE en ELENI TZATZALOS is te zien op: www.stephanierhode.nl www.tzatzalos.nl info: ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ Ethniko Typografeio Kapodistriou 34, Athene  METRO: Omonoia Van 17-12-2015 tot 10-02-2016 Opening 17 december 2015 om 19.00uur Informatie: +31 210 5279101-3 www.et.grAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.