Bijgewerkt: 31 maart 2023

De Historische Tuin in Aalsmeer gaat open!

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Historische Tuin Aalsmeer/Wikipedia
25-05-2020

Dinsdag 2 juni 2020 opent de Historische Tuin haar deuren voor bezoekers in Aalsmeer. Kom lekker ontspannen en genieten van al het moois dat het voorjaar te bieden heeft. Er is hard gewerkt met als resultaat een oase aan geuren en kleuren. Maatregelen zijn getroffen om ieders veiligheid te waarborgen. De Tuin is er klaar voor. U bent van harte welkom van dinsdag t/m zondag, tussen 10:00 – 16:30 uur.

Historische Tuin Aalsmeer – een levend museum. In ons levend museum treft u een overzicht aan van de Aalsmeerse tuinbouw vanaf circa 1700 tot ongeveer 1960. In historische volgorde vindt u de teelten van fruit, bomen en aardbeien. Vervolgens maakt u kennis met vormculturen, sierheesters, rozen, trek- heesters, buitenbloemen en perkgoed. Tenslotte ziet u hoe de teelt van snijbloemen en potplanten in bakken en kassen ooit is begonnen. Uiteraard vindt u op de Historische Tuin ook een groot aantal opstallen (bouwwerken) die de Aalsmeerse kwekers in vroeger tijden gebruikten.De Historische Tuin Aalsmeer is een botanische tuin in de Noord-Hollandse tuinbouwgemeente Aalsmeer. De tuin heeft als doelstelling om vroeger geteelde gewassen te behouden, oude teeltwijzen te gebruiken en het onderhouden en opbouwen van een verzameling van voorwerpen en materialen met tuinbouwhistorisch belang. De grond van de tuin is op 4 februari 1975 aangekocht door de gemeente, waarna de op 20 januari 1978 opgerichte Stichting Historische Tuin Aalsmeer het beheer over de tuin overnam. Een monumentale boerderij, een bloemisterij, twee rozenkassen, oude boten waarmee vroeger de gewassen werden vervoerd in en rond Aalsmeer maken onderdeel uit van de tuin. In 1999 is een houten veilinggebouw gebouwd.

In de veilingruimte hangt een veilingklok uit de jaren 1930, die werd gebruikt voor de Aalsmeerse veiling Bloemenlust. Er worden regelmatig veilingen bij afslag onder leiding van een veilingmeester gehouden. Bezoekers kunnen hierbij een bos bloemen, een kamerplant of een tuinplant kopen. De tuin is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen (NVBT) en de Museumvereniging. De boerderij is een rijksmonument. Er werken twee vaste personeelsleden, de overige werkzaamheden worden verricht door vrijwilligers. Adres: Praamplein 1431 CV AalsmeerAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.