Bijgewerkt: 12 juni 2024

De Kunstroute Amstelveen van start

Nieuws -> Cultuur

Bron: Rien Alink
04-04-2014

Op donderdag 17 april 2014 om 17.00 uur wordt de Kunstroute Amstelveen officieel geopend in het Museum Jan van der Togt. Oud wethouder Rien Alink zal als voorzitter van de Stichting Kunstroute Amstelveen de opening verrichten.

Zoals bekend is de kunstroute Amstelveen een van de activiteiten die wordt georganiseerd in het kader van de viering van 50 jaar Amstelveen. In 2014 is het 50 jaar geleden, dat de gemeente Nieuwer-Amstel de nieuwe naam Amstelveen kreeg. Vanwege de sterke culturele uitstraling van de stad is het plan opgevat om een kunstroute te ontwerpen die de twee musea in Amstelveen met elkaar verbindt. De kunstroute  loopt vanaf het Cobra Museum via de Keizer Karel Galerie onder de rijksweg A9, de Ouderkerkerlaan, Stationsstraat en Dorpsstraat naar het Museum Jan van der Togt en vice versa.De route is opgebouwd uit (een aantal van) 40 panelen en 22 vlaggen met kunstontwerpen die digitaal zijn aangebracht. Het motto van de werken is: “Zo zie ik Amstelveen”, in de brede zin. De kunststofpanelen worden bevestigd aan huizen/gebouwen, of krijgen een plaats in etalages van winkels en bij restaurants. De vlaggen worden geplaatst in de Stationsstraat en de Dorpsstraat.

De 62 ontwerpen kwamen tot stand dankzij groot enthousiasme bij de Amstelveense (professionele) kunstenaars. De kunstontwerpen zijn opgenomen in een brochure die bij de musea verkrijgbaar zal zijn. Voorzien van een plattegrond kunnen inwoners en bezoekers de route lopen en kennis nemen van de ontwerpen.

Het initiatief werd ontwikkeld door Jan Verschoor, directeur van het Museum Jan van der Togt, Rien Alink, oud wethouder cultuur, Han Schooneman, directeur Schooneman Design in samenwerking met de kunstenaars Stef Kreymborg en Annette van Waaijen. De gemeente Amstelveen, de Ondernemingsvereniging Amstelveen en een aantal sponsors ondersteunen de kunstroute.

De originele werken van de kunstenaars zullen in augustus ten toon gesteld worden in de Kunstuitleen van Amstelveen. De route duurt van 17 april tot 26 september 2014. Tijdens deze periode vinden ook andere culturele activiteiten plaats, bijvoorbeeld in het gebouw van De Bajes en het gebouw van de SAKB ( die op de route liggen) en in het ateliergebouw Amsterdamseweg 24.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.