Bijgewerkt: 26 november 2022

'De Ottomaanse herder' bij Boekhandel Venstra

Nieuws -> Cultuur

Bron: Boekhandel Venstra
21-02-2009

De Arbeiderspers presenteert in samenwerking met Venstra en uitgeverij Rubenstein donderdag 5  maart 2009 'De Ottomaanse herder', de nieuwe roman van cabaretier, radiomaker, muzikant én schrijver Vincent Bijlo. De presentatie vindt plaats bij boekhandel Venstra te Amstelveen in aanwezigheid van blindengeleidehonden Perkins en Blista van het KNGF.

Perkins is de hoofdpersoon in het boek. Hij vertelt over de geschiedenis van de Ottomaanse herder en over zijn eigen leven als geleidehond. De Ottomaanse herder is betrouwbaar en rustig, een hond die ziet en doorziet, die hoort en luistert. Een hond met een geest die scherper is dan die van de meeste mensen.

De Ottomaanse herder heeft ook een sterk ontwikkeld rechtsgevoel. In de elfde eeuw droeg hij ongewild bij aan de verspreiding van de radicale islam door een geweld predikende en homohatende blinde imam elke dag van zijn huis naar de moskee te brengen. Hij kende het gedachtegoed van de imam, maar hij was de mening toegedaan dat elke blinde recht heeft op begeleiding.

Foto Amstelveen
(Boekhandel Venstra - 2009)

Vincent Bijlo en de cover van zijn boek


En zo blijkt de Ottomaanse herder in retrospectief op nog wel meer momenten in de geschiedenis een cruciale rol te hebben gespeeld. Zijns ondanks. Zo gaf hij in de negentiende eeuw de aanzet tot het uitvinden van de morsecode, redde hij vele mensen door het blaffen van zijn Ottomaanse blaf, en zorgde hij onlangs voor de ontmaskering van TBS7-televisiester Pieter K. de Groot.

U bent van harte uitgenodigd voor de presentatie van dit bijzondere boek, geheel passend bij het thema van de Boekenweek 2009: TJIELP TJIELP - De literaire zoo. Vincent Bijlo is natuurlijk bekend als cabaretier, maar schrijft ook drie keer per week een column op de achterpagina van het Algemeen Dagblad. Daarnaast heeft hij enkele prachtige boeken geschreven. In 1998 verscheen zijn eerste roman Het Instituut, in 2001 gevolgd door Achtienhoog en in 2003 door De woordvoerder.

Activiteit

Boekpresentatie met voordracht en  borrel! Locatie: Venstra Tijdstip:  19.30 uur

Toegang: gratis. Reserveren: via info@venstra.nl  of in de winkel. Telefonisch kan natuurlijk ook. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wendy Bloemheuvel of Monique Groenewoud via  020- 5247500 Boekhandel Venstra Binnenhof 50-52 1181 ZJ Amstelveen

Telefoon: 020 6419880 e-mail: info@venstra.nl  Website: www.venstra.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.