Bijgewerkt: 27 november 2021

De PvdA-Amstelveen fractie bezocht de wijk Groenelaan

Nieuws -> Politiek

Bron: PvdA-Amstelveen
31-03-2015

Groenelaan: “Ook hier overwegend tevreden burgers”

De Pvda-Amstelveen fractie heeft met vrijwilligers, bestuursleden, fractieleden, wethouder Jeroen Brandes en Tweede Kamerlid Jan Vos een wijkbezoek gebracht aan Groenelaan op 14 maart 2015. We werden door veel mensen hartelijk ontvangen!

De meeste bewoners zijn zeer tevreden, zelfs zo tevreden, dat er vaak geen, of met moeite een enkel minpuntje over de buurt uitkwam. De bewoners zijn het meest tevreden over de rustige woonomgeving (43%) en de goede winkelvoorzieningen (21,5%). De nabijheid van zorginstellingen wordt ook zeer gewaardeerd.

Foto Amstelveen
(Foto PvdA-Amstelveen - 2015)

De PvdA-Amstelveen fractie heeft met vrijwilligers, bestuursleden, fractieleden, wethouder Jeroen Brandes en Tweede Kamerlid Jan Vos een wijkbezoek gebracht aan Groenelaan


Er werden nauwelijks minpunten genoemd, maar de punten die werden genoemd door de bewoners die we hebben gesproken hebben te maken met parkeren en verkeersveiligheid (elk 3%), voorzieningen voor kinderen(3%) en dat het saai zou zijn (3%). Daartegenover staat, dat 60,7% van de bewoners geen negatieve punten wist te noemen. Dat is echt een hoog percentage! 

Verder waren de bewoners bekend met wijkcentrum De Bolder, maar gaven aan er zelf nauwelijks te komen. Het bestaan van het wijkcentrum en de functie werd wel als belangrijk ervaren voor anderen. De fractie zal de belangrijkste verbeterpunten meenemen in het commissie- en raadswerk.

De meeste mensen gaven aan te gaan stemmen op 18 maart. Helaas was de opkomst, zoals inmiddels bekend, lager dan bij de vorige Provinciale Staten verkiezingen. De PvdA heeft echter ten opzichte van de Gemeenteraadsverkiezingen van 2014 een duidelijke verbetering laten zien. Waren we in 2014 nog de 6de partij in de verkiezingen, na deze verkiezingen is de PvdA terug als 3de partij in Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS