Bijgewerkt: 25 juni 2024

De Robijntjes uit het Museum Ouder-Amstel

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Mark Homan
29-09-2012

Het Historisch Museum Ouder-Amstel organiseert regelmatig tijdelijke tentoonstellingen. Ondertussen is het Historisch Museum van Ouder-Amstel is zelf een stuk historie. Het museum, begonnen als Oudheidkamer, kijkt het al 40 jaar terug in de geschiedenis van de streek. Dit Robijnen jubileum kan natuurlijk niet ongevierd blijven. Hierbij hoort ook een speciale tentoonstelling, waarin terug gekeken wordt naar de geschiedenis van het museum.

museum Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Het Gemeentelijk Historisch Museum van Ouder-Amstel met in de achtergrond de Nieuwe Kerk


In die 40 jaar werden er 47 tentoonstellingen georganiseerd. De selectie binnen deze rijkdom aan tentoonstellingen vond op zeer democratische wijze plaats, de vrijwilligers van het museum hebben allen gestemd voor een tentoonstelling.

Hieruit is tentoonstelling “40 jaar terugzien” ontstaan, vol met hoogtepunten uit het verleden. In de tentoonstelling komen 7 deelthema’s aan bod; Vier seizoenen langs de Bullewijk, Oudste foto’s uit Ouder-Amstel, Ouderamstel vanuit de hoogte, Bezetting & Bevrijding, Molens, Gemalen & Polderpeil, de mooiste plekjes van Ouder-Amstel en Meten & Wegen.

De tentoonstelling is te zien van 5 oktober 2012 tot 5 april 2013 in het Historisch Museum Ouder-Amstel in Ouderkerk aan de Amstel. Adres: Kerkstraat 5-8 1191 JB Ouderkerk aan de Amstel Telefoon: 020 496 43 65 e-mail: histori@xs4all.nl Openingstijden: woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uurAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.